Proteste în faţa Palatului Parlamentului. Sindicaliştii din Sănătate ies în stradă azi și mâine

01 mart. 2021
104 Afișari
Proteste în faţa Palatului Parlamentului. Sindicaliştii din Sănătate ies în stradă azi și mâine

O nouă zi de proteste în fața Palatului Parlamentului. Sindicaliștii din Sănătate au ieșit în stradă luni și urmează să protesteze și marți, cerând creșterea bugetului alocat.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” organizează proteste în faţa Palatului Parlamentului pe 1 şi 2 martie, zile în care este dezbătut în plen bugetul pe 2021.

Acţiunile de protest au ca scop determinarea parlamentarilor să adopte amendamentele la Buget care conţin modificările ce corespund revendicărilor noastre, pe primul loc aflându-se creşterea bugetului alocat sănătăţii şi alocarea sumelor necesare pentru respectarea drepturilor legale şi morale ale lucrătorilor din sănătate.

Protestele vor fi desfăşurate în intervalul orar 11:00-13:30, în ambele zile, la două porţi simultan, respectiv poarta dinspre Bulevardul Naţiunile Unite şi cea dinspre Calea 13 Septembrie, la fiecare dintre acţiuni participând numărul maxim de protestatari prevăzut de lege în perioada stării de alertă, au anunţat sindicaliştii.

Proteste în faţa Palatului Parlamentului. Solicitări trimise pe e-mail

Lucrătorii din Sănătate au transmis parlamentarilor pe e-mail solicitările lor, anunță RomâniaTV.

”Revendicările au în vedere şi eliminarea costului social al unei economii infime (cca. 0,19% din total buget) generată de tăierea drepturilor salariale legale ale lucrătorilor din sănătate. Această economie costisitoare (din punct de vedere social) a fost prevăzută de art. 1 alin. 1 din OUG nr. 226/2020, ea vizând tăierea unui drept salarial (dreptul la creşterea salariului de bază pentru cca. 35% dintre lucrătorii din sectorul public de sănătate; din care cca. 71% sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19) scadent în anul 2021”, au transmis sindicaliştii.

Cookies