ȘTIRI

Proteste în fața sediului hipermarketului Auchan, marţi dimineaţă. REACŢIA AUCHAN

UPDATE Angajaţii acuză conducerea retailerului că ia decizii pe cont propriu, fără să le ceară şi părerea salariaţilor. 

Federaţia Sindicatelor din Comerţ organizează marţi, 25 martie 2014, între orele 08,00-10,00 pichetarea sediului Auchan România, solicitând respectarea dreptului la asociere în sindicat al angajaţilor companiei Auchan România, potrivit unui comunicat de presă. 

Federaţia Sindicatelor din Comerţ, membrã a CNS „Cartel ALFA” şi UNI GlobalUnion, are peste 15.000 de membri în sindicate reprezentative din companiile multinaţionale din comerţ.

Federaţia Sindicatelor din Comerţ organizează acest protest ca urmare a acţiunilor desfãşurate de conducerea Auchan în urma preluãrii companiei Real Hypermarket, respectiv, presiuni asupra membrilor de sindicat pentru a se retrage din sindicat, nerecunoaşterea oficialã a Sindicatului Naţional „Realitatea”.

În cadrul companei AUCHAN, Sindicatul Naţional „Realitatea” are peste 2000 de membri.

Revendicările principale sunt:
– recunoaşterea oficialã a Sindicatului Național Realitatea
– respectarea dreptului angajaților Auchan de a adera la sindicat
Dreptul oricărui angajat de a adera liber la o organizaţie sindicală este garantat de legislaţia din România (Constituţia României, art.40, alin.1, Codul Muncii, art.39, alin.2, lit.m, Convenţiile Organizaţiei Internaţionale a Muncii ratificate). Cerem companiei Auchan să respecte legea şi să înceteze orice formă de presiune asupra propriilor angajaţi.
Acțiunea din 25 marie 2014 va fi urmată în perioada următoare de alte acțiuni concertate.

Ce spun reprezentanţii Auchan

„Pentru Auchan proiectul uman este fundamental iar ascultarea, formarea, dezvoltarea, recompensarea si valorizarea angajatilor nostri reprezinta prioritati permanente in cadrul acestuia. Începand cu 2013, pe langa preluarea intregului personal Real, peste 5000 de angajati, Auchan a creat inca 1.000 de locuri de munca, a asigurat peste 125.000 de ore de formare si a facut investitii de peste 2 milioane Euro in remodelarea fiecarui magazin, inclusiv in renovarea spatiilor de lucru si imbunatatirea conditiilor de munca.

In niciun caz si in nicio tara din lume nu impiedicam viata sindicala, din contra suntem buni parteneri de dialog social si respectam legea. Si in Romania ne bucuram sa avem relatii cordiale cu toti reprezentantii salariatilor, prezenti in toate magazinele noastre, printre care se inscriu si sindicatele.

Noi realizam dialogul si ne preocupam permanent de ansamblul colaboratorilor Auchan din toate magazinele noastre, 11.000 de persoane, pe care ii ascultam atat direct, zi de zi, cat si prin grupurile interne de dialog Agora, respectiv prin intalnirile cu reprezentantii salariatilor liber alesi de catre ei in fiecare magazin, potrivit prevederilor legale. 20% din colaboratorii Auchan sunt inscrisi astazi intr-un sindicat si, inca de la inceput, ne-am bucurat sa avem un nivel foarte bun de informare, dialog social si colaborare si cu reprezentantii acestora”, au precizat reprezentanţii Auchan, într+un comunicat remis B365.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button