Proteste în Chişinău, sâmbătă. Centrul oraşului, BLOCAT

de:
03 oct. 2015
0 Afișari
Proteste în Chişinău, sâmbătă. Centrul oraşului, BLOCAT

Noapte agitata in perimetrul din fata Parlamentului de la Chisinau, scrie Unimedia, care informeaza ca liderii pro-rusi Igor Dodon si Renato Usatii au dat start asa-numitului „plan B”, cerandu-le sustinatorilor lor sa ocupe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, cea mai importanta artera din capitala Republicii Moldova, informează Hotnews.ro. Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, spune ca protestul este ilegal si „este organizat de Moscova, prin marionetele sale de la Balti si Chisinau”. Maine este programat inca un protest de amploare al Platformei Dreptate si Adevar, care tine manifestatii in centrul Chisinaului de mai multe saptamani.

Astfel, corturile care pana acum stateau pe trotuare au fost mutate la comanda pe carosabil, iar intreaga „operatiune” a fost asigurata de deputatii PSRM, care, beneficiind de imunitatea parlamentara, au facut zid viu in fata fortelor de ordine.

Socialistul Igor Dodon a scris in rusa pe pagina sa de Facebook ca „acesta este doar inceputul. Mai departe si mai mult”, fara a da mai multe detalii. Potrivit PSRM, acest asa-numit plan B a fost realizat dupa ce presedintele Nicolae Timofti a refuzat sa-si dea demisia dupa ultimatumul oferit de pro-rusi, mai scrie sursa citata.

Cookies