Proteste în Bucureşti şi în țară faţă de noile restricţii: Libertate, te iubim. Se dă foc la măști UPDATE

29 mart. 2021
119 Afișari
Proteste în Bucureşti şi în țară faţă de noile restricţii: Libertate, te iubim. Se dă foc la măști UPDATE

Sute de persoane protestează, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi.

UPDATE:

În București, protestatarilor împotriva restricțiilor anti-COVID li s-au alăturat și sindicaliști de la metrou, veniți să protesteze împotriva conducerii Metrorex. Liderul de sindicat Ion Rădoi a ajuns și el în Piața Victoriei, cu mască și steag tricolor înfașurat în jurul gâtului.

Un grup de protestatari a părăsit Piața Victoriei și a pornit pe Bd Ștefan cel Mare, însoțit de forțe de ordine.

UPDATE:

Câteva sute de persoane au plecat în marş, luni, spre Piaţa Victoriei din Capitală, după ce iniţial s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19.

Participanţii au fost flancaţi de jandarmi pe tot traseul, ocupând prima bandă de circulaţie pe traseul: bulevardul Gheorghe Magheru – Lascăr Catargiu – Piaţa Victoriei.

Protestatarii au scandat „Jos Guvernul!”, „Libertate!”, „Jos masca!”, „Fără botniţă, au fluturat steaguri tricolore şi au suflat în vuvuzele.

Știre inițială:

Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, în pieţele centrale ale oraşelor sau în faţa prefecturilor şi scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie.

În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Reprezentanţii AUR au anunţat că vor participa la protestele din întreaga ţară, dar şi din Capitaă.

Deja jandarmii au intervenit, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant.

”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reţinut şi condus la secţia de poliţie, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Protestatarii au un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Libertate” şi steaguri tricolore. Proteste similare au loc în mai multe dintre marile oraşe.

Proteste și în marile orașe

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare, având steaguri tricolore, steaguri cu sigla AUR, dar şi vuvuzele şi fluiere. Mai mulţi bărbaţi au dat foc câtorva măşti de protecţie, scrie news.ro.

La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe  trotuarul de vis-a-vis de Prefectură, unii având pancarte cu mesaje precum „Cât mai răbdaţi?”, „Jos Guvernul terorist”, „Călcaţi pe cap Pas cu Pas”. Ei scandează „Jos Guvernul”, „Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă”, „Libertate”.

Peste 100 de persoane s-au strâns şi în faţa Prefecturii Constanţa şi protestează faţă de măsurile împotriva pandemiei de COVID-19, oamenii scandând “Libertate, libertate” şi având asupra loc steaguri tricolore.

La Braşov, contestatarii măsurilor de protecţie sanitară s-a adunat la sediul Prefecturii. Sunt aproximativ 40 de persoane care scandează „Libertate” şi au mesaje împotriva restricţiilor şi a purtării măştii sanitare.

La Buzău, circa 20 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, pe platoul Dacia, fiind vorba despre muzicanţi care cer ca restaurantele să fie deschise, iar ei să şi poată desfăşura activitatea. Alte circa 20 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, având steaguri şi pancarte. Protestatarii strigă „Libertate” şi „Raed, nu uita, asta este ţara mea”. Protestatarii au cerut să iasă prefectul să stea de vorbă cu ei, deşi Buzăul nu are prefect de mai multe săptămâni.

La Ploieşti, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în parcul din centrul oraşului, în faţa sediului Prefecturii.

La Timişoara, aproximativ 20 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, având steaguri tricolore şi pancarte cu „Timişoara fără carantină”.

Câteva zeci de persoane protestează şi în faţa Prefecturii Iaşi, cei mai mulţi dintre manifestanţi fiind fără mască.

Noile restricţii impuse de Guvern au intrat în vigoare începând de duminică seară. Astfel, în toate localităţile în care incidenţa este mai mare de 4 la mie agenţii economici vor închide la ora 18.00, iar deplasarea persoanelor în afara locuinţei, după ora 20.00, va fi permisă doar pentru câteva motive bine întemeiate.

Cele mai multe dintre municipiile reşedinţă de judeţ au trecut de inidenţa de 4 la mie.

Cookies