Proteste în București. Mai multe manifestații au loc astăzi în Capitală. Anunțul jandarmilor

25 mart. 2021
253 Afișari
Proteste în București. Mai multe manifestații au loc astăzi în Capitală. Anunțul jandarmilor

Proteste în București, joi, 25 martie. Mai multe manifestaţii publice de protest au loc astăzi în Capitală, în mai multe locuri.

Joi au loc proteste în București. Acestea sunt organizate de Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual şi Sindicatul EUROPOL.

Pentru a fi respectate prevederile legale în vigoare privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice şi participarea persoanelor fizice la mitinguri sau demonstraţii, activităţile vor avea loc în diferite intervale orare şi în mai multe locaţii, astfel:

– În Piaţa Victoriei, în intervalul orar 10.00-14.00: pe trotuarul de la intersecţia Bd. Lascăr Catargiu cu Bd. Iancu de Hunedoara şi Piaţa Victoriei, pe trotuarul de pe calea Victoriei nr. 155 şi nr. 224 şi pe trotuarul din prelungirea Parcului Kiseleff delimitat de Bd. Aviatorilor şi Bd. Pavel D. Kiseleff;

– În Piaţa Romană, Piaţa Universităţii (zona „Fântâni”, zona „Statui”, parcul din faţa T.N.B., Parcul Colţea) şi Piaţa Unirii (aleea Dealul Mitropoliei nr. 7);

– În Piaţa Revoluţiei (zona monumentului Iuliu Maniu), în faţa Ministerului Afacerilor Interne, pe trotuarul din faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi pe trotuarul din faţa Ministerului Sănătăţii;

Conform cadrului legal în vigoare, jandarmii din cadrul Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării acestor evenimente, pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică.

Proteste în București. Anunțul jandarmilor

”Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri şi demonstraţii este permisă, cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, în condiţiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice (republicată). Pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS -CoV-2, jandarmii bucureşteni recomandă participanţilor la aceste activităţi:

– să poarte masca sanitară de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura;

– să respecte măsurile de igienizare a mâinilor şi să menţină distanţa fizică de minimum 1 metru între participanţi.

În egală măsură, recomandăm persoanelor care vor participa la aceste adunări publice să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate. Să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură. Să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, precizează jandarmii.

Cookies