LA MINE-N CARTIER

PROTESTE în BUCUREȘTI, Prelungirea Ghencea – „Avem drumuri ca la țară, dar noi stăm în CAPITALĂ!”

PROIECT INFRASTRUCTURĂ Prelungirea Ghencea – Domnești: „La protestul de azi de la Cartierul Latin am fost vreo 700 de persoane, dintre care 635 au semnat cea mai lungă petiție din lume și cererile de acces la informații publice pe care le vom adresa autorităților implicate în proiectul Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești.

Alături de protestatari au venit și Nicușor Dan, Bogdan Hossu, generalul Mircea Chelaru, consilierul general Silviu Văduva, 2 consilieri locali din Primaria Sectorului 6.

Nicușor Dan și Mircea Chelaru au vorbit la protest și i-au susținut pe oamenii obișnuiți din cartier care au fost de fapt vedetele zilei!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a inițiativei Prelungirea Ghencea.

Oamenii i-au invitat la protest pe Sorin Oprescu și Victor Ponta însă aceștia nu au venit. „Premierul si primarul general al Capitalei au promis în urmă cu un an modernizarea infrastructurii – construirea unui pasaj rutier peste centură la intrarea în Domnești, lărgirea șoselei, trotuare, piste pentru bicicliști si stații RATB. Prelungirea Ghencea, o șosea cu o singură bandă pe sens, fără infrastructură pietonală, deservește cel puțin 20.000 de locuitori din Sectoarele 5 si 6 ale Capitalei, dar si din localitățile limitrofe, care aparțin de județul Ilfov. Odată cu începerea anului școlar traficul va fi, la orele de vârf, blocat”, spun cetățenii în Prelungirea Ghenecea, arată romaniacurata.ro.

„Nu vii cu noi, rămâi în noroi!”, „Avem drumuri ca la țară, dar noi stăm în Capitală!”, „Dăm impozite grămadă ca să stăm cu toții-n coadă!”, „Ponta candidează, Ghencea nu-l votează!”, „Ne-ați promis infrastructură dar a fost o făcătură!”, „Nu veniți voi azi la noi? Vom veni noi peste voi!”, „Omul a ajuns pe lună, Bucureștii n-au centură!”, „Vă votăm… când circulăm!”, „Ce vrem? Trotuare. Când vrem? Acum!”, „Ce vrem? O stradă. Când vrem? Acum!”, „Reîncepe școala, ne apucă boala! În mașini vom sta, nu vă vom vota!”, sunt doar câteva dintre mesajele scrise pe pancartele cetățenilor din Prelungirea Ghencea din timpul protestului.

Locuitorii din Prelungirea Ghencea au protestat și pe 31 august cerând autorităților aceleași lucruri. Atunci oamenii au tăiat simbolic o panglica de hârtie așezată peste un desen care ilustrează cum va arată strada Prelungirea Ghencea lărgită la patru benzi.

Unul dintre liderii protestatarilor, Delia Mihalache, a declarat că de aceasta dată s-au strâns mai mulți oameni față de protestul de pe 31 augușt și că cetățenii s-au organizat mult mai bine. „Oamenii și-au printat singuri banerele, pe banii lor, s-au organizat mult mai bine”, a spus Delia Mihalache.

CITEȘTE ȘI: PROTEST în București. Locuitorii din Prelungirea Ghencea ies în stradă, duminică, 14 septembrie 

Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul a participat și el la protest. Principala problemă ridicată de acesta a fost faptul că autoritățile nu au terminat de lărgit Șoseaua de Centură și nu au făcut poduri la intersecția cu arterele care ies din București.

„Este rușinos că Bucureștiul nu are o Șosea de Centură, ca nu s-au finalizat până acum lucrările de lărgire la două benzi pe sens. Pentru a termina Șoseaua de Centură, lărgirea la patru benzi și construirea de poduri la intersecția cu drumurile care ies din Bucurșsti este nevoie de circa 400 milioane de euro. Primăria Capitalei are banii aceștia. Doar dă anual 100 de milioane de euro pe borduri și pavele, iar primăriile de sector dau aceeași sumă pentru panseluțe. Acești bani ar putea să rezolve problema. Din păcate a devenit o obișnuință ca cetățenii să se grupeze și să lupte împotriva autorităților deși acestea trebuie să îi servească”, a declarat Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button