Proteste din cauza mutării Colegiului „Gheorghe Șincai” din București. Profesorii nu au intrat la ore

09 feb. 2021
27 Afișari
Proteste din cauza mutării Colegiului

Proteste din cauza mutării Colegiului "Gheorghe Șincai" din București, 20 dintre profesori alegând să nu intre, marți, la ore pentru a trage astfel un semnal de alarmă.

Marți, în București, au fost proteste din cauza mutării Colegiului „Gheorghe Șincai”, 20 de cadre didactice neintrândla ore.

Potrivit acestora, noul director, propus de Inspectorat, ar susţine decizia Primăriei Sectorului 4 care ar vrea evacuarea elevilor din clădirea de patrimoniu pentru a o reabilita și reconsolida.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Digi24 că este o problemă de management și că ministerul se va implica în rezolvarea problemei.

Cîmpeanu a spus că la sfârșitul săptămânii va merge la colegiu pentru a discuta despre reabilitarea clădirii și problema directorului.

„Există disponibilitate de dialog din partea profesorilor cu care am interacționat astăzi și sunt convins că și de celelalte părți există disponibiltate de dialog. Există mai multe variante de relocare care vor fi analizate și vor fi stabilite de comun acord între școală, inspectorat, primărie, părinți, minister”, a precizat ministrul Educației.

Elevii Colegiului „Gheorghe Șincai” ar urma să fie mutați într-o clădire a Liceului Tehnologic de Metrologie „Traian Vuia”.

Recent, Primăria a depus în instanță o cerere de obținere a unei ordonanțe președințiale de evacuare a clădirii pentru reparații. Primul termen este pe 16 februarie.

Cookies