PROTESTE BUCUREŞTI. A OPTA zi de proteste în Piaţa Victoriei, a TREIA la COTROCENI LIVE VIDEO

de:
07 feb. 2017
0 Afișari
PROTESTE BUCUREŞTI. A OPTA zi de proteste în Piaţa Victoriei, a TREIA la COTROCENI LIVE VIDEO

UPDATE 21:30 Peste 6.000 de oameni în Piaţa Victoriei din Capitală. Manifestanţii au cântat „Imnul golanilor”

Se scandează „Demisia”, PSD, ciuma roşie”, „Anticipate”. Demonstranţii au cântat în cor „Imnul golanilor”, cântecul-simbol al protestelor din 1990, din Piaţa Universităţii şi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Peste 5.000 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală, iar oamenii continuă să vină dinspre staţiile de metrou. Circulaţia este, în continuare, blocată spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu. Protestatarii au cântat „Imnul golanilor”, apoi au început să sufle în vuvuzele. Zgomotul din piaţă este asurzitor.

Manifestanţii fluieră, huiduie şi strigă: „La închisoare, nu la guvernare”, „Hoţii”, PSD, ciuma roşie”, „Zi de zi aici vom fi”, „DNA să vină să vă ia”, „Uniţi salvăm toată România”.

UPDATE 20:00 Peste 3.500 de manifestanţi în Piaţa Victoriei: „Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!”

O parte din circulaţia rutieră a fost întreruptă.

În Piaţa Victoriei din Capitală, se huiduie, fluieră şi scandează: „PSD, ciuma roşie”, „Zi de zi aici vom fi”, „DNA să vină să vă ia”, „Hoţii”. Manifestanţii au pancarte pe care scrie: „”Dragnea, vino un pic, că nu-ţi facem nimic!”, „Vrem în România, nu în Ro-hoţia”.

Manifestanţii s-au adunat în centrul Pieţei, în perimetrul delimitat de jandarmi cu garduri, fără a împiedica circulaţia rutieră în zonă. Demonstranţii flutură steaguri ale României, ale Uniunii Europene şi ale Statelor Unite.

A şaptea zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat, luni, în jurul orei 23.00, după aproximativ cinci ore, punctul culminant al manifestaţiei fiind atins în jurul orei 21.00, când în piaţă se aflau peste 10.000 de oameni.

Oamenii au scandat: „Cine nu sare nu vrea schimbare”, „DNA să vină să vă ia”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Hoţii”.

Pe pancartele protestatarilor se putea citi: „Vrem în România, nu în Ro-hoţia”, „Mergem până la capăt”, „Refuz acest abuz”, „Data viitoare, hai la votare”, „Oamenii nu v-au votat să legalizaţi hoţia”.

Mulţi dintre demonstranţi şi-au aprins lanternele telefoanelor mobile.

În cele şapte zile de prostet, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând în Piaţa Victoriei chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale.

Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

 

UPDATE 19.40 Aproximativ 2.000 de persoane protestează, marţi după-amiază, pentru a treia zi consecutiv, în faţa Palatului Cotroceni, cerând demisia preşedintelui Klaus Iohannis, pe care îl acuză că a dezbinat poporul român. Mai mulţi manifestanţi au fost aduşi la protest cu microbuze înmatriculate în judeţul Dolj, scrie news.ro.

Numărul protestatarilor din faţa Palatului Cotroceni a ajuns la 2.000. Circulaţia în dreptul platoului oficial a fost oprită de poliţişti, artele Eroii Sanitari şi strada Gheorghe Marinescu fiind blocate. Manifestanţii strigă împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, cer demisia acestuia, dar au şi mesaje împotriva DNA.

O parte a manifestanţilor au fost aduşi la Palatul Cotroceni cu microbuze înmatriculate în judeţul Dolj, ei fiind surprinşi de jurnalişti coborând din maşini şi alăturându-se protestului.

Protestatarii scandează „Iohannis, nu uita, România nu-i a ta”, „Mincinosule, renunţă la imunitate”, „Jos labele de pe votul meu”, „Iohannis, hoţul şi criminalul ţării”, „Ne este ruşine cu acest preşedinte”, „DNA, fără cucuvea” şi „Cuveaua Iohannis şi ai lui şi-au găsit beleaua”. Protestatarii au şi pancarte în limba germană, pe care au scris „Iohannis, eşti o ruşine pentru ţară”.

Cookies