Proteste anunțate sâmbătă la Romexpo, în ziua Congresului PNL. 5 organizații îi cer demisia lui Florin Cîțu

24 sept. 2021
141 Afișari
Proteste anunțate sâmbătă la Romexpo, în ziua Congresului PNL. 5 organizații îi cer demisia lui Florin Cîțu
Proteste anunțate sâmbătă la Romexpo, în ziua Congresului PNL. 5 organizații îi cer demisia lui Florin Cîțu

Congresul PNL unde liberalii vor alege între Florin Cîțu, șeful Guvernului, și Ludovic Orban, actualul președinte al PNL, este marcat de proteste ale societății civile.

Protestul este anunțat pentru ora 9.00, la Romexpo, la Congresul PNL unde sunt așteptate 5.000 de persoane.

Organizațiile civice Corupția Ucide, Inițiativa România, Rezistența, Greeks for Democracy și Insistăm au anunțat pentru sâmbătă, 25 septembrie, un protest în care vor cere demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier.

„Cerem DEMISIA premierului Florin Cîțu și refacerea de urgență a coaliției de guvernare!

Oricine alege să ne fure banii din taxe şi impozite fără scrupule. Fie că metoda se numeşte „”Anghel Saligny””, PNDL 1, 2.. sau alte găselniţe de sifonat banul public. Oricine alege să ne mintă cu tupeu şi să calce în picioare încrederea şi promisiunile în baza cărora au fost învestiţi cu votul nostru; oricine alege să demită oamenii competenţi şi integri care servesc interesul public pentru a-şi numi în schimb prietenii, rudele şi membrii de partid în funcţii publice, pe criterii de loialitate şi obedienţă!

Prin acţiunile din ultimele săptămâni, premierul Florin Cîţu a demonstrat, fără echivoc, că e capabil de toate cele de mai sus exact ca Liviu Dragnea, doar pentru a pune mâna pe putere.

Îi cerem DEMISIA din toate funcţiile publice şi facem un apel către PNL:

Reformele promise nu au fost livrate! Justiţia independentă, transparenţa actului de guvernare şi implicit bunăstarea românilor întârzie să apară! Ce alegeţi? Încotro mergeţi?
Vă aşezaţi la masă cu PSD şi peste 3 ani intraţi (iar) în irelevanţă sau refaceţi coaliţia? Nu aţi fost mandataţi să guvernaţi singuri şi nici în formula USL!!

Dacă trădaţi încrederea oamenilor acum, vă asumaţi consecinţele!!!”, transmit organizatoriii protestului.

Tags:
Cookies