Proteste ale sportivilor la M. Sportului, din cauza lipsei gheții pe patinoarul din Capitală

de:
16 sept. 2013
1 Afișari
Proteste ale sportivilor la M. Sportului, din cauza lipsei gheții pe patinoarul din Capitală

„Miercuri, de la ora 14.00, în faţa ministerului facem un protest, dar numai echipele de copii şi juniori şi cei de la patinaj artistic, pentru că nu am putut să obţinem aprobarea să venim şi cu seniorii, pentru că nu e loc pe trotuar. Noi nu mai avem gheaţă din luna martie, iar de la patinoar s-au luat contoarele de curent şi au închis şi apa”, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, Ioan Martin, antrenor al echipei Sportul Studenţesc şi proprietar al clubului de juniori Husky.

Ioan Martin a afirmat că există soluţii pentru plata facturilor restante, în valoare de 1,2 milioane de lei. „Se poate rezolva foarte simplu situaţia: noul preşedintele ia contractul cu Enel şi pe lângă facturile curente, va cere o reeşalonare a datoriei din care să plătească 2.500 de euro lunar, atât cât se ia din închirierea celor nouă terenuri de tenis de lângă patinoar”, a completat Martin.

Preşedintele, cei doi vicepreşedinţi şi membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă şi-au dat demisia din funcţiile pe care le ocupau, forul de specialitate fiind condus în prezent de secretarul general Ferencz-Tibor Portik.

Barna Tanczos a fost ales preşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă în anul 2008, iar în 2012 a fost reales pentru încă un mandat de patru ani. Vineri, Barna Tanczos împreună cu vicepreşedinţii Attila Bencze, Florin Florea şi membrii Biroului Federal – Elod Gergely Antal, Dumitru Emilian Cernica, Szilard Cseke, Erno Lazar, Ervin Miklos, Zoltan Olti-Paşca, Gabriel Stroe, Adrian-Cosmin Topârceanu – şi-au înaintat demisia.

Ministerul Tineretului şi Sportului a oprit, în luna aprilie, finanţarea Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă din cauza problemelor interne, după ce Curtea de Apel a anulat, în 4 aprilie, alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, organizate în cadrul Adunării Generale din 19 iulie 2012 şi câştigate de Tanczos Barna.

Ioan Martin declarase, în cursul zilei de luni, agenţiei MEDIAFAX, că din cauza lui Tanczos Barna, care nu a achitat factura de energie electrică la Patinoarul „Mihai Flamaropol”, echipele din Bucureşti se antrenează „pe uscat”. „Mă duc diseară la antrenament, la patinoar, dar pe uscat, pentru că Tanczos Barna ne-a lăsat într-o situaţie de nu mai ştim de capul nostru. Sunt 12 miliarde de lei de dat la curent, iar penalizările sunt de 0,038 la sută pe zi. Ministerul i-a dat două miliarde în ianuarie, iar el le-a considerat pe toate venituri proprii şi le-a cheltuit, dar nu ştiu cum a făcut cu alea două miliarde, pentru că e deturnare de fonduri. Ministerul i-a dat pentru plata utilităţilor, iar el nu a plătit nimic. El s-a bazat că o să fie la guvernare şi poate învârti banii cum vrea el. Vrea să dea drumul la campionat indiferent unde joacă Steaua şi Sportul. Pe el nu îl interesează. A dat în hocheiul din Bucureşti de nu se poate”, a adăugat Martin.

Cookies