GREEN CITY

Protestatarii împotriva proiectului Roşia Montană vor mărşălui din nou pe străzile Capitalei

Potrivit apelului de mobilizare lansat pe Facebook, programul si traseul manifestatiei este urmatorul: „Duminică 6 octombrie continuăm obiceiul sănătos al duminicii petrecute în familie în spirit civic. Plecăm de pe Strada Roșia Montană din București (colț cu Dezrobirii) și mergem până în Piața Universității. Pe traseu ne oprim și la Palatul Cotroceni. Suntem solidari în a revendica următoarele:

1) Parlamentari, spuneți „NU” proiectului de lege prin vot la vedere, nu secret. Apoi interziceți mineritul pe bază de cianură în România.

2) Guvernanți, respingeți urgent acordul de mediu.

3) Victor Ponta, Dan Șova, Rovana Plumb, Daniel Barb și Gheorghe Duțu – asumați-vă răspunderea și demisionați. Vrem să fiți și anchetați.

4) Ministerul Culturii – cereți ca Roșia Montană să fie înscrisă în patrimoniul UNESCO.

Marșăm prin cartiere pentru a duce aceste revendicări mai departe direct la cetățeni. Se anunță vreme bună, haideți să ieșim în număr mare.

Am parcurs ~40 de km în ultima lună și ne-am făcut auziți de 50 de mii de oameni în fiecare weekend (din sectoarele 2, 3 și 4).

Am făcut un rapid un experiment de democrație directă în era Facebook și am ales să votăm traseul marșului de duminică. Am ținut cont de două mari criterii: cât de dens populate sunt zonele prin care trecem (blocuri comuniste, da!) și instituțiile cheie ale statului prezente pe traseu sau locurile simbol”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

La protest şi-au anunţat deja prezenţa peste 4.600 de persoane.

Întâlnirea pentru protestul de duminică este programată la ora 16:00 pe strada Roşia Montană colţ cu Dezrobirii (la 400 m de Metrou Gorjului – M3). Plecarea pe traseul Iuliu Maniu – Cotroceni – Universitate se face la ora 17:00. „După 20:00 ne dăm întâlnire în Piața Universității cu toți cei ce nu au putut ajunge pe traseu din motive obiective. Facem o poză de grup, iar ca să dăm bine în poză recomandăm să venim îmbrăcați în culorile campaniei: roșu/verde/alb”, mai anunţă protestatarii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button