ARHIVA B365

Protestatarii au forţat intrarea în sediul TVR. Cum se apără televiziunea

Oamenii sunt nemulţumiţi de cum au reflectat jurnaliştii TVR despre protestele din ultimele zile. Delegaţia protestatarilor se află la discuţii cu preşedintele director general al televiziuni, informează rtv.net. La poarta televiziunii din str. Ermil Pangratii sunt cordoane de jandarmi pentru că sunt aşteptaţi foarte mulţi protestari.

Cum se apără TVR

La rândul lor, oficialii TVR susţin că respectă dreptul la opinie şi informare corectă a fiecărui cetăţean, precizând că  în ultimele 10 zile, de când au început protestele, reporterii TVR au stat permanent printre manifestanţii din Bucureşti şi din întreaga ţară şi au transmis informaţii despre evenimentele din stradă, scrie realitatea.net.

Prin intermediul reporterilor de la studioul central şi de la staţiile teritoriale, în programele sale informative, de pe TVR 1 şi TVR 2 (jurnale, emisiuni de publicistică şi ediţii speciale) şi în special pe TVR INFO, post dedicat ştirilor, TVR a prezentat constant şi detaliat toate protestele. De asemenea, Televiziunea Română a oferit ample spaţii de dezbatere principalilor lideri politici, dar şi reprezentanţilor societăţii civile.

Telespectatorii au fost informaţi în timp real despre evoluţia evenimentelor. Ştirile TVR au alocat un spaţiu amplu de emisie acestui subiect, programul TVR INFO fiind consacrat aproape în exclusivitate transmisiunilor din stradă şi analizei acestora.

Faţă de solicitarea organizatorilor protestului Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate de a avea o întâlnire cu reprezentanţii TVR, marţi, 24 ianuarie, conducerea Televiziunii Române îşi arată, pe această cale, disponibilitatea de dialog.

Conducerea TVR reaminteşte că agenda editorială a canalelor televiziunii publice aparţine strict profesioniştilor cu răspundere editorială din TVR, aceştia stabilind-o în funcţie de tipul evenimentelor aflate în desfăşurare, impactul acestora (local, naţional sau internaţional) şi gradul de interes pe care îl prezintă în acel moment. Prin legea de funcţionare a Televiziunii Române, intruziunea managementului instituţiei sau a oricărei alte persoane, care nu are atribuţii editoriale în TVR, în politica editorială este interzisă.

TVR condamnă violenţa stradală şi atacurile la adresa jurnaliştilor aflaţi în mijlocul evenimentelor, pentru a-şi face datoria. Televiziunea Română respectă dreptul la liberă exprimare şi îşi propune să reprezinte o platformă reală de dezbatere pentru toate subiectele importante, ca parte a misiunii sale de serviciu public de televiziune.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button