Protest spontan la Institutul ORL Bucureşti

de:
17 ian. 2011
0 Afișari
Protest spontan la Institutul ORL Bucureşti

După cum a precizat liderul de sindicat al Institutului ORL, Cristina Niţă, la Realitatea TV, obiectivul protestului început luni dimineaţă este acela de a obţine o audienţă la Ministerul Sănătăţii pentru a convinge autorităţile să nu ia o astfel de decizie privind comasarea celor două unităţi spitaliceşti.

„Noi nu am fost consultaţi cu privire la un astfel de proiect, ci doar ne-am informat de pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Institutul nu are datorii, dimpotrivă este pe excedent bugetar şi nu suntem de acord cu subordonarea unui spital cu datorii foarte mari. În urma comasării cu Spitalul Universitar, acesta poate dispune oricând de patrimoniul Institutului”, a precizat luni dimineaţă, Cristina Niţă, liderul de sindicat al Institutului ORL din Capitală.

O parte din pacienţii veniţi luni la tratament au solidarizat cu personalul medical şi au aşteptat în faţa unităţii medicale „Dorin Hociotă” fără a primi asitenţă medicală de specialitate.

Salariaţii Institutului ORL au fost înştiinţaţi că revendicările lor vor fi discutate cu ministrul sănătăţii Cseke Atilla marţi la ora 11.

Comasarea Institutului „Dorin Hociotă” cu Spitalul Universitar presupune ca primul să rămână fără personalitate juridică, noua unitate medicală urmând să fie condusă de un singur director medical faţă de cinci cât sunt în prezent la ORL.

Cookies