GREEN CITY

Protest spontan în faţa ambasadei Siriei din Capitală

Două persoane au fost reţinute de jandarmi la Ambasada Siriei, în urma unui protest spontan al câtorva zeci de cetăţeni sirieni ieşiţi în stradă pentru a cere plecarea de la putere a „regimului criminal” condus de Al-Assad, anunţă RTV.net

Protestul sirienilor de la Bucureşti vine după ce peste 200 de oameni au murit şi alte câteva sute au fost răniţi în oraşul sirian Homs în confruntările dintre forţele regimului Al-Assad şi protestatari. Un protestatar a smuls un steag arborat la ambasadă, care acum este la manifestanţi.

Unul dintre protestatari susţine că mai multe rude i-au fost ucise în masacrul de la Homs. Protestatarii au scandat „Jos dictatorul” şi „Jos criminalul” şi l-au numit „laş” pe ambasador, care a refuzat să iasă să stea de vorbă cu ei. „Să fie aruncat din România acest om, care acum 30 de ani a participat la un adevărat masacru în Siria”, a spus unul dintre protestatari. Peste 30 de jandarmi au fost trimişi imediat la Ambasada Siriei, unii dintre ei ei fiind dotaţi cu veste antiglonţ şi cu arme tip Kalaşnikov. La Ambasada Siriei a sosit şi o maşină de la brigada antitero a SRI.

În urma masacrului de la Homs, observatorii au făcut apel la sirienii de pretutindeni să iasă în stradă şi să se ridice împotriva regimului. La Londra, sute de sirieni au cerut în faţa ambasadei siriene demisia preşedintelui Bashar al-Assad, pe care îl consideră vinovat de masacrarea a sute de civili.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button