Protest spontan în București, la poarta Palatului Cotroceni, cu banner-ul ”Dealer neautorizat BMW”, legat de scandalul achiziției de către Poliția Română

07 oct. 2022
394 Afișari
Protest spontan în București, la poarta Palatului Cotroceni, cu banner-ul ”Dealer neautorizat BMW”, legat de scandalul achiziției de către Poliția Română

Protest al USR, vineri, la intrarea în Palatul Cotroceni, sediul șefului statului Klaus Iohannis, cu un banner în care au scris ”Dealer neautorizat BMW”.

USR face astfel trimitere la achiziția de către Poliția Română de până la 600 autoturisme BMW de la o firmă controlată de prietenul președintelui Iohannis, omul de afaceri Michael Schmidt, licitație cu o singură ofertă.

USR reclamă, prin intermediul acestui protest spontan, după cum îl descriu, ”mușamalizarea unei achiziții cu dedicație”.

Potrivit unui comunicat USR, în care anunță acțiunea de protest, formațiunea amintește că președintele USR Cătălin Drulă a făcut mai multe sesizări ”în cazul acestei achiziții cu dedicație” către Parchetul European, OLAF, Unitatea de audit a DG Regio, Curtea de Conturi, Autoritatea de Audit și Organismul Intermediar Transporturi (MTI).

În același scandal, Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut astăzi demiterea șefei ANAP, agenția care verifică achițiile publice, și dezvăluie legăturile acesteia cu Administrația Sectorului 1 unde a lucrat în timpul mandatului fostului primar al PSD, Daniel Tudorache.

Contractul încheiat între Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) și Automobile Bavaria SRL, firmă condusă de Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis, este în valoare de 98 de milioane de lei, iar Sindicatul Europol a acuzat ministerul că a organizat o licitație cu dedicație, deoarece doar modele BMW s-ar fi putut califica după criteriile stabilite în caietul de sarcini.

Jumătate din achiziție este finanțată din bani europeni, prin Programul Operațional Infrastructura Mare (P.O.I.M.) axa 2.5, iar prețul per bucată ajunge la 163.343,41 lei (aproximativ 33.200 euro).

Îți recomandăm și:

Cookies