ARHIVA B365

Protest spontan al taximetriştilor, în centrul Capitalei

Între 20-30 de taximtrişti s-au strâns, sâmbătă după-amiază, în centrul Capitalei, în faţa Teatrului Naţional, şi şi-au strigat nemulţumirile faţă de sistemul actual în care se desfăşoară activitatea de taximetrie în Bucureşti.

Cei prezenţi au reclamat faptul că din cauza colegilor din judeţul Ilfov, taximetriştii din Bucureşti sunt prejudiciaţi. Taximetriştii spun că cei din Ilfov au autorizate circa 6.000 de maşini şi, astfel, numărul clienţilor lor a ascăzut considerabil, a declarat un taximetrist la România TV.

Sub mesajul „afară cu taxiurile din Ilfov”, taximetriştii din Bucureşti spun că nu interzic colegilor din Ilfov să intre în oraş ci doar să îşi lase clienţii şi apoi să plece, fără să mai stea în staţii pentru a prelua alţi pasageri. 

De altefl şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a atras atenţia asupra problemelor mari pe care le întâmpină serviciile de taxi în Bucureşti, semnalând că legislaţia în vigoare a fost creată de fapt de „grupuri de interese” care au adus taximetria din Capitală într-o situaţie critică. Printre problemele grave evidenţiate de Sorin Oprescu se numără numărul mari de taxiuri de Ilfov care operează în Capitală, mafia autorizaţiilor taxi, dar şi problemele legate de tarif şi formele ilegale de muncă ale taximetriştilor.

Citeşte şi Reguli noi de circulaţie în zona Unirii. Principalii vizaţi: taximetriştii din Centrul Vechi. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button