Protest spontan al angajaților de la 4 CET-uri din București. Poate fi afectată livrarea cu apă caldă și căldură?

23 dec. 2022
229 Afișari
Protest spontan al angajaților de la 4 CET-uri din București. Poate fi afectată livrarea cu apă caldă și căldură?

Câteva sute de angajaţi de la toate cele patru electrocentrale care deservesc Capitala (CET București Sud, CET București Vest, CET Progresu și CET Grozăvești) au refuzat să intre în tură vineri, la ora 14:00, după ce negocierile privind contractul colectiv de muncă pentru anul viitor au intrat în impas, informează Agerpres.

Electrocentrale Bucureşti asigură energia termică pentru peste 550.000 de apartamente din Capitală.

Conducerea companiei Elcen recunoaște apariția protestelor spontane la toate cele patru electrocentrale.

Compania ELCEN care deține eletrocentralele de termoficare anunță că, în prezent, nu există niciun risc de întrerupere a producției de energie.

„Este foarte important ca opinia publică să știe că Elcen funcționează în acest moment fără risc de oprire a activității. Continuitatea funcționării instalațiilor este esențială. Producerea de agent termic pentru alimentarea cu încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice naţionale”, a transmis conducerea societății.

Potrivit sursei citate, inițierea protestelor spontane ale salariaților din cele patru centrale ale Elcen a fost determinată de nemulțumirile acestora privind modul de finalizare a ședințelor de negociere a Contractului Colectiv de Muncă pentru anul 2023, cu privire la creșterea salariilor.

„Solicitările sindicale vizează o majorare salarială de 20%, în timp ce Legea Bugetului de Stat, intrată recent în vigoare, prevede că salariile pot crește ținând cont de inflația prognozată pentru 2023. Inflația prognozată pentru 2023 este de 9,6%. Poziția Administrației Elcen este aceea de a susține o majorare a salariilor angajaților Elcen, însă ținând cont de obligația legală de a respecta prevederile Legii Bugetului de Stat cu privire la creșterile salariale în funcție de inflația prognozată pentru anul 2023”, mai afirmă conducerea companiei.

Îți recomandăm și:

 

Cookies