Protest pentru Roșia Montană: A opta „duminică în familie” împotriva RMGC

de:
20 oct. 2013
0 Afișari
Protest pentru Roșia Montană: A opta

Aproximativ 5.000 de manifestanți au plecat pe Bd. Elisabeta, îndreptându-se apoi spre Piața Unirii. Ținta finală a reprezintat-o Parlamentul. 

Manifestanții au blocat traficul pe Regina Elisabeta și apoi în Pasajul Unirii.

S-a scandat „Veniti cu noi, ce vrem noi e si pentru voi”, „Uniti salvam toata Romania”, „Nu corporatia face legislatia” si „Refuz, rezist gazelor de sist”.

 Jandarmii nu i-au insotit pe protestatari pe traseu si le-a recomandat acestora sa mearga pe trotuar si sa nu blocheze traficul rutier, ca urmare a unui ordin al ministrului de Interne Radu Stroe, aceasta fiind „linia rosie” trasa dupa incidentul de joi seara cu ministrul Daniel Barbu

„Duminica 20 octombrie continuam protestul. Ei trag de timp, noi rezistam pentru ca stim ca lupta va fi lunga. Ne apropiem de o tinta concreta”, este mesajul publicat in anuntul pentru eveniment . 

În jurul orei 19:00, aproximativ 5.000 de manifestanți au ajuns în dreptul Senatului, scandând „Demisia!”. Ulterior, mulțimea a ajuns în dreptul Camerei Deputaților, strigând „Trădătorii!” „Demisia!”,  „Ponta nu uita, noi iti tragem linia!”

Cookies