ARHIVA B365

UN NOU PROTEST pe terenul moscheii: 500 de cruci, înfipte de 200 de oameni

Cătălin Berenghi, cel care a mai protestat și înainte pe terenul moscheii, a venit îmbrăcat în port popular și a declarat, pentru MEDIAFAX, că a organizat evenimentul alături de Cătălin Ioan Gornic şi că au achiziţionat crucile, în valoare de 6.000 de lei, din fonduri proprii, dar şi cu ajutorul unei sponsorizări din America.

Cele 500 de cruci au fost aduse, sâmbătă seară, într-o dubă, iar oamenii au început să se adune după ora 18.00 pentru procesiunea anunţată pe Facebook de Berenghi.

„Românii fac acest gest pentru că ambasadorul Turciei a dat o declaraţie prin care spunea că dacă poporul nu doresşte această mega-moscheea ea nu se va mai face. După cum bine vedeţi poporul nu doreşte. (…) Nu este un real pericol, dar noi nu avem nevoie de această super moschee aici în centrul Bucureştilui, între SNSPA, căminele de la Agronmie, Româno-Americană. Chiar nu avem nevoie. Da, suntem de acord, cele 17 (moschei) care sunt să se renoveze, să fie funcţionale, să intre în legalitate şi cu asta basta, nimic mai mult”, a spus Berenghi, potrivit Mediafax.

Circa 200 de persoane au participat, și luni seară, la o slujbă de sfinţire care a avut loc, în semn de protest, pe terenul viitoarei moschei de la Bucureşti.

Catalin Berenghi si Catalin Gornic, ambii purtand urechi supradimensionate ce imita aspectul personajului de desen animat Mickey Mouse, au depus, la începutul lunii, la registratura Guvernului Romaniei, o cerere de anulare a Hotarârii de Guvern nr. 372/2015. 

În august, mai mulți oameni, printre care și Cătălin Berenghi, au dus mai mulţi porci la păscut pe terenul dat de Guvernul României, Cultului Musulman. De asemenea, ei au îngropat un porc în pământ. VIDEO


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button