Protest masiv în Bucureşti: 80.000 de sindicalişti vor ieşi în stradă

de:
22 oct. 2010
0 Afișari
Protest masiv în Bucureşti: 80.000 de sindicalişti vor ieşi în stradă

Prin protestul care va avea loc joi, sindicaliştii caută să pună presiune pe parlamentari ca aceştia să voteze în favoarea moţiunii de cenzură şi, implicit, pentru demiterea guvernului Boc, scrie Money.ro.

Sindicaliştii acuză guvernul că a adus România în pragul colapsului social şi economic şi ameninţă că, dacă Guvernul rămâne în picioare, vor urma o serie de proteste de stradă care vor culmina cu declanşarea grevei generale.

La manifestaţii vor lua parte reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale din ţară: CNSLR, BNS, CSN Meridian, CNSCA şi CSDR.

Primăria capitalei informează, într-un comunicat, că a aprobat desfăşurarea marşului la care sunt aşteptaţi 80.000 de participanţi pe traseul Piaţa Victoriei-B-dul Magheru-Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei.

Primarul General spune că a propus reprezentantilor sindicatelor ca marşul de protest să se desfăşoare pe Calea Victoriei, pentru a se evita blocarea centrului Capitalei. Cu toate acestea, reprezentanţii Jandarmeriei au sprijinit propunerea iniţială a sindicatelor (Piaţa Victoriei-B-dul Magheru-Piaţa Unirii-Piaţa Constituţiei) motivând ca, din punct de vedere al siguranţei manifestanţilor, acest traseu este cel optim.

Cookies