PROTEST la Universitate împotriva „Parlamentului ruşinii”. Peste 300 de oameni, în zona Fântânii

de:
23 iun. 2016
0 afișări
PROTEST la Universitate împotriva

Peste 300 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii faţă de deciziile recente luate de parlamentari, precum cea privind conflictul de interese, pensiile speciale pentru aleşi şi respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte pe Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, relatează Mediafax.

Protestatarii au scandat „Jos penalii,” sau „Parlament penal, la tribunal” iar pe pancarte au scris mesaje precum „În faţa hoardelor, desteaptă-te române”, „Nu vrem penali în instituţii publice”.

„Am venit să protestăm faţă de legile care s-au aprobat în ultima săptămână, care sunt o ruşsine pentru ţara asta. Nu ne face nicio plăcere să avem penali în parlament şi în primării. Consider că generaţia mea ar trebui să facă mai mult decât să stea în casă, la terasă sau pe Facebook. Ar trebui să iasă să voteze, să vină la parlamentare şi să îşi indeplinească datoria de cetăţean, ca noi toţi”, a spus Alexandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bucuresti. „Da! Şi la asta aş mai adăuga : Atenţie cu cine votaţi! Nu votaţi cu penali”, l-a completat George (38 de ani).

Tinerii adunaţi la protest mai spun despre generaţia lor că „dacă s-ar face protestele pe Facebook şi s-ar vota tot acolo, probabil atunci s-ar schimba ceva în ţara asta, având în vedere spiritul civic de care dăm dovadă.”

Jandarmerii i-au avertizat pe participanţi că protestul nu este unul autorizat şi că riscă amenzi.

La protest au venit președintele USB, Nicușor Dan și Clotilde Armand, însoțiți de membri ai Uniunii.

„Am aflat de protestul acesta de pe rețelele de socializare și am venit direct de la ceremonia de învestire ca și consilieri generali. Am venit cu toții, în semn de solidaritate, fără să vrem să pretindem cumva că organizăm, pur și simplu în semn de solidaritate cu oamenii de aici. E rușinos ce s-a întâmplat ieri în Parlament, este expresia rupturii care este între clasa politică veche și societate, este o clasă politică care a ajuns să voteze pe bandă rulantă privilegii pentru ea însăși neglijând societatea”, a declarat Nicușor Dan.

Referitor la semnalul pe care un astfel de eveniment l-ar avea pentru opinia publică, Nicușor Dan a arătat că niciodată nu se poate ști pe moment ce se întâmplă cu un astfel de protest. „Ce e evident, însă, este că e un lung proces de trezire a conștiinței civice în societatea românească și că toate protestele astea, unul după altul, vor duce la schimbarea pe care ne-o dorim cu toții”, a adăugat el.

Cookies