Protest la Spitalul Sf. Ioan din Capitală. Medicii şi asistenţii implicați în lupta COVID se plâng că nu au primit niciun spor

15 dec. 2020
55 Afișari
Protest la Spitalul Sf. Ioan din Capitală. Medicii şi asistenţii implicați în lupta COVID se plâng că nu au primit niciun spor

Proteste la spitalul Sf. Ioan din București, după ce medicii și asistentele implicate în lupta anti-COVID se plâng că nu au primit până acum niciun spor pentru această activitate, cum era promisiunea de la Guvern.

Angajații spitalului sunt nemulţumiţi că deşi unitatea sanitară a devenit spital COVID în urmă cu câteva luni ei nu au primit niciun spor de risc până acum.

Mai mult, se pare că DSP plănuiește să amendeze cadrele medicale fiindcă n-au respectat distanța minimă obligatorie în timpul protestului.

Maged Mokbel , medic la Spitalul Sf. Ioan din București, spune că el și colegii săi au vrut să transmită nemulțumirea și neînțelegerea de ce nu au primit sporul de risc, conform legii, potrivit Antena3.ro.

Ce spun medicii

”Au fost mulți colegi. Din cauza aglomerației noi nu am ținut acest eveniment mult timp, am încercat să fie scurt și să păstrăm distanța socială. Colegii din aproape toate celelalte spitale au primit acest spor… condițiile sunt destul de periculoase. Eu, personal, ca medic cu posibilitate financiară nu sunt foarte afectat, dar nici nu pot să îmi imaginez o colegă infirmieră care are contact zilnic exagerat de mult și poate să ia boala să o ducă la familie acasă. Au salarii destul de mici și nu beneficiază de spor.

Nu vreau să ne plângem fiindcă e datoria noastră de la infirmieră până la medic. Dar noi trebuie să stăm îmbrăcați, să transpirăm ore întregi, să avem ochelari și materiale de protecție care ne distrug fețele pur și simplu. Este consum psihic și consum fizic, noi nu ne plângem, ne facem treaba și ne facem treaba în continuare.

Acest spor este un drept. Nu am înțeles de ce nu primim și nici nu a comunicat cineva cu noi. A fost o lipsă de respect într-un fel”, a explicat medicul Maged Mokbel.

Cookies