Protest la Spitalul Foişor după evacuarea pe timp de noapte. Cum explică Ministerul Sănătății decizia și cine ar fi de vină

10 apr. 2021
200 Afișari
Protest la Spitalul Foişor după evacuarea pe timp de noapte. Cum explică Ministerul Sănătății decizia și cine ar fi de vină

Vineri noapte a avut loc un protest la Spitalul Foişor după decizia autortităților de a evacua pacienții în stradă la o oră târzie, pentru că unitatea devenea spital suport COVID.

Zeci de oameni au organizat un protest la Spitalul Foişor vineri noaptea după evacuarea pe timp de noapte a pacienţilor, la faţa locului fiind solicitaţi jandarmii.

Un grup de persoane a protestat faţă de măsura evacuării spitalului, care urmează să primească, de sâmbătă dimineaţa, pacienţi COVID.

„În zona spitalului s-a strans un grup de persoane, care prin acţiunile desfăşurate a îngreunat procedura de evacuare a unor pacienţi şi nu a respectat măsurile de ordine publică şi protecţie luate de jandarmi în acest context. Scopul măsurilor luate de jandarmi este acela de a crea condiţiile normale de siguranţă pentru personalul medical si pacienţii care sunt transferaţi”, transmite Jandarmeria Bucureşti.

Protest la Spitalul Foişor. Ministerul Sănătății dă vina pe un coordonator DSU și pe managerul spitalului

Ministerul Sănătății transmite, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor s-a făcut sub coordonarea DSU. De asemenea, ministerul susține că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.

„Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi. Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București. Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București. Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul spune că era o decizie necesară.

„Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.”, precizează minsterul.

 

Cookies