Protest la Primăria Sectorului 5. Manifestanţii vor să le dea Vanghelie casa

de:
12 mart. 2013
2 Afișari
Protest la Primăria Sectorului 5. Manifestanţii vor să le dea Vanghelie casa

Circa 50 de persoane, majoritatea de etnie rromă, protestează în faţa Primăriei Sectorului 5 şi cer primarului Marian Vanghelie să le dea casa. Aceştia susţin că au fost evacuaţi din casa de pe str. Sabinelor nr. 9, după ce imobilul a fost retrocedat proprietarului de drept, iar de câteva zile dorm în stradă, anunţă HotNews.ro.

„Nu vrem milă/Ne vrem drepturile”, „Luptăm pentru drepturile copiilor noştri”, „Nu ne oprim aici. Mergem până la capăt”, „Într-un stat iresponsabil oricine poate fi evacuat” şi „Astazi suntem noi! Mâine puteti fi şi voi!”, sunt câteva dintre sloganele scrise pe pancarte şi scandate de protestatari.

„Suntem evacuati de pe 7 martie. Casa a fost retrocedata foştilor proprietari. Stăteam acolo cu chirie de 7 ani. Plateam chiria la zi. Am o sacoşă de facturi. Stateam 14 inşi în 6 camere. Vrem ca primarul Vanghelie să ne dea casa. Stăm cu copiii în stradă. Acolo se schimba, acolo îşi fac nevoile. De trei zile nu s-au mai dus copiii la şcoală”, spune Cornelia Moldovan, una dintre persoanele evacuate.

Protestatarii, nemulţumiţi că până în prezent edilul Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu a vorbit cu ei au ameninţat, în direct la Realitatea TV, că îşi vor da foc în faţa primăriei pentru a-l determina pe primar să vină la discuţii.

În urmă cu jumătate de an, alţi doi bărbaţi au ameninţat că îşi dau foc pentru că nu au reuşit să intre în audienţă la Vanghelie, deşi au cerut acest lucru mai bine de un an. Atunci, unul dintre protestari a murit în urma şocului cardio-respirator. În ciuda faptului că un om a murit în faţa Primăriei Sectorului 5 şi-a pierdut viaţa, încercând să intre în audienţă la Vanghelie, edilul a declarat că nu i-ar fi primit în audienţă nici dacă s-ar fi aflat în primărie în acel moment„Poate să se şi spânzure cineva. Îţi spun sincer, chiar dacă eram în primărie, nici nu îl primeam pe acest bărbat”, a spus Vanghelie.

Cookies