BAZAR

PROTEST la Paris. Mii de oameni au format un lanţ uman, fiind împotriva încălzirii globale

De-a lungul bulevardului Voltaire, între Oberkampf şi Nation, activişti se ţineau de mână, iar unii săreau şi strigau „Mai cald decât clima”, relatează Le Parisien în pagina electronică.

Manifestanţi purtau de asemenea pancarte pe care puteau mesaje ca „Ei sunt mari doar dacă stăm noi în genunchi” sau „Ei exploatează, ei poluează, ei profită! Urgenţa este socială şi climatică”.

Coaliţia Climat 21, din care fac parte 130 de organizaţii, a fost nevoită să renunţe la un marş pe străzile Parisului, din cauza interdicţiei manifestaţiilor, impusă în cadrul stării de urgenţă, decretată după atacurile comise pe 13 noiembrie la Paris şi Saint-Denis, soldate cu 130 de morţi.

Acest lanţ uman trece prin apropiere de Bataclan – sala de concerte în care 90 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor, un loc pe care organizatorii au promis să-l „respecte”. Unii activişti au aliniat încălţăminte în Place de la Republique, reprezentând persoane care au primit interdicţia de a protesta, relatează The Associated Press.

De asemenea, lideri tribali din cadrul unor grupuri indigene din întreaga lume urmau să organizeze duminică o ceremonie de vindecare, în apropiere de locuri în care au fost comise atacurile.

Ei îndeamnă liderii lumii care se reunesc la COP21, în perioada 30 noiembrie-11 decembrie, să adopte un acord care să conducă la o diminuare a emisiilor poluante şi să ajute ţările sărace să facă faţă provocărilor cu care se confruntă din cauza încălzirii globale. Pe de altă parte, mai multe axe rutiere sunt parţial blocate, pentru a permite deplasarea unor coloane oficiale în capitală, iar locuitorii din Île-de-Franceau fost îndemnaţi să evite drumurile, dar şi transportul în comun, relatează Francetv Info.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button