PROTEST la parcul Drumul Taberei, sâmbătă, din cauza copacilor uscaţi din parc

de:
08 oct. 2015
1 afișări
PROTEST la parcul Drumul Taberei, sâmbătă, din cauza copacilor uscaţi din parc

Membrii grupului au constatat încă din luna august 2015 că în parc există aproximativ 120 de arbori uscați fără nici un motiv aparent, cel mai probabil fiind victime ale lucrărilor de modernizare. Arborii uscați pot fi văzuți mai ales lângă locul de joacă dinspre Tricodava (spre gard) și lângă locul de skating, dar parcul este plin de asemenea de copaci morți.

CITEŞTE ŞI Au apărut primele cârpeli în PARCUL DRUMUL TABEREI, la o lună de la redeschidere. FOTO&VIDEO

PARCUL DRUMUL TABEREI. La aproximativ o lună de la redeschiderea oficială a Parcului Drumul Taberei, după aproape doi ani de lucrări de amenajare, au apărut şi problemele. Cele mai multe dintre acestea sunt de ordin estetic şi vizează îndeosebi calitatea lucrărilor aleilor din parc. Mai sunt însă probleme şi la sistemul de irigaţii dar şi în ceea ce priveşte amenajarea peisagistică. Într-un sector sufocat de lucrări la metrou, parcul Drumul Taberei ar putea reprezenta o oază de linişte, dacă picamerele de la serele exotice încă în construcţie şi cele de pe şantierul magistralei 5 nu ar săpa în permanenţă la doar câţiva paşi de parc.

„Ca părinte ce locuieşte în sectorul 6 constat că locurile de joacă şi spațiile verzi sunt desființate şi concesionate unor afaceri, fără acordul comunității, că pomii din parc dispar zilnic.” Cristi Ionescu, membru în grupul civic Salvați Drumul Taberei

„Lipsa spațiilor de joacă, a spațiior mari din parc umbrite din abundență, o simțim cu toții și ne-am dori să se revină asupra disfuncționalităților actuale și prin măsurile luate să avem posibilitatea să ne bucurăm de un parc curat, igienic, umbrit de arbori și nu de betoane, fiare și sticlă (ne referim la serele lăsate în paragină), iar copiii noștri să se bucure de mai multe spații de joacă.” Laura Simona, membru în grupul civic Salvați Drumul Taberei.

Grupul civic cere Gărzii de Mediu și Primăriei Sector 6 să intervină pentru a rezolva această situație. De asemena, îi invită la o inventariere comună a arborilor afectați iremediabil de „modernizare”, a puieților morți, împreună cu membrii grupului Salvați Parcul Drumul Taberei”.

CITEŞTE ŞI Noi probleme în Parcul Drumul Taberei: Arbori uscaţi, leduri arse, fără jocuri de lumini FOTO

Bucureştenii din Drumul Taberei se plâng din nou de parcul recent inaugurat. Oamenii anunţă că mulţi arbori s-au uscat, că stâlpii cu jocuri de lumini nu funcţionează, dar şi că ledurile de la marele pod din parc s-au ars.

Cookies