ÎN BUCUREȘTI

Protest la Ministerul de Interne. Polițiștii au ieșit în stradă

Protest la Ministerul de Interne. Polițiștii au ieșit din nou în stradă și protestează față de abuzurile care se fac, fiind nemulțumiți, printre altele, de faptul că nu se mai organizează concursuri pentru un post în cadrul instituției.

Luni are loc un protest la Ministerul de Interne. Sindicatul EUROPOL a organizat o nouă acțiune de protest față de refuzul ministrului Lucian Bode de a organiza concursuri pentru funcțiile de conducere.

De asemenea, sindicaliștii solicită și modificarea condițiilor de organizare și desfășurare a concursurilor, care în momentul de față de rezumă la un interviu oral pe subiecte profesionale, care nu poate fi contestat și nici nu reprezintă un instrument legitim de a testa capacitățile și competențele celor care vor să fie șefi, notează RealitateaPlus.

„Ne aflăm în contextul unei situații fără precedent în MAI, care a început pe vremea mandatului lui Carmen Dan și a fost imediat preluată și perpetuată de toți ceilalți miniștri. Vorbim despre practica împuternicirii pe funcțiile de conducere. Legea 360/2002, art. 2716, permite împuternicirea pe o funcție de conducere, ca procedură de exercitare temporară a funcției până la organizarea concursului. De asemenea, împuternicirea poate fi dispusă pe o perioadă de maximum 6 luni, dar nu mai mult de 1 an în cazul prelungirii. ”, spun cei de la Sindicatul Europol.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button