Protest la metrou. Sindicaliștii stau pe șine, traficul este îngreunat în București

26 mart. 2021
241 afișări
Protest la metrou. Sindicaliștii stau pe șine, traficul este îngreunat în București

Protest la metrou, vineri dimineață. Traficul din Capitală este îngreunat din cauza faptului că metroul nu circulă. Cursele cu UBER sau BOLT au ”explodat”, iar mijloacele de transport STB sunt supraaglomerate.

Protest la metrou. Protestul spontan al sindicaliștilor USML, care au coborât pe calea de rulare și au împiedicat trenurile să plece provoacă haos în București.

Protest la metrou. Stau pe șine de la ora 5

Angajații Metrorex au coborât la ora 5 dimineața pe șinele de la metrou și au refuzat să înceapă programul de lucru, porțile de acces în stațiile de metrou rămânând blocate cu lacăte.

Reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex, potrivit unui anunț al companiei.

De aici și până la blocaje în trafic nu a mai fost decât un mic pas începând cu ora 7, când majoritatea persoanelor din București au început să plece către locurile de muncă.

Cursele cu taxiul, UBER sau BOLT au început să aibă tarif dinamic, iar mijloacele de transport ale STB s-au aglomerat treptat, ajungându-se să se călătorească și pe trepte, ca pe vremea comunismului.

Compania Metrorex a anunţat joi seară că, începând de vineri, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de metrou vor creşte cu cel mult două minute.

Conform sursei citate, în orele de vârf – 7:00-10:00 şi 15:00-20:00 – intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

„Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor creşte cu cel mult două minute. Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat”, a transmis compania.

Spiritele s-au aprins încă de ieri la Metrorex după ce s-a anunțat că se vor închide magazinele de la metrou. Se pare că este totuși vorba de o răfuială internă, mai ales că 80% dintre acestea aparțin sindicaliștilor și aceștia spun că au fost construite conform legislației.

 

Cookies