ARHIVA B365

PROTEST la metrou faţă de defrişările abuzive. Cum reacţionează trecătorii. VIDEO

Miercuri, 8 iulie 2015, la stația de metrou Piața Unirii, chiar pe scările de acces către peroanele de pe Magistrala 3 – Preciziei, un tânăr protesta tăcut, cu un mesaj foarte simplu scris pe o pancartă:

„Păstrăm pădurea și pentru copiii noștri? Pădurea pierde 3 hectare pe oră”.

Din când în când ridica mâinile cât poate de sus, pentru a-și face mai vizibil mesajul. Călătorii nu păreau însă interesați de semnalul de alarmă pe care tânărul protestatar îl trage în legătură cu crima de mediu care se comite zi de zi în România. Treceau indiferenți pe lângă el, ca și cum nu ar fi existat acolo, scrie evz.ro.

„Unii se mai și opresc. Eu nu vreau să impun nimic. Am doar acest mesaj. Suprafata de 3 hectare care dispare pe oră este de la Greenpeace”, a răspuns tânărul.

Numele lui este Lucian Iuga și este de loc din Constanța. Spune că s-a mutat de doi ani în București și de atunci e implicat în proteste pe teme ecologice.

„Am lucrat în marina civilă și am văzut în port, la Constanța, vapoare care zilnic pleacă pline cu cherestea. Ți se rupe sufletul să vezi așa direct cât de mult se taie pădurea din România. De când sunt în București am mai organizat, cu alte persoane, proteste pentru Parcul IOR și am reușit să blocăm construirea unei săli de sport. Acum sper să atrag atenția asupra defrișărilor din toată țara. Nu sunt cu nicio organizație. Protestez singur pentru această cauză”, a mai povestit Lucian Iuga, pentru evz.

El spune că va sta la stația de metrou Piața Unirii și joi și vineri și multe alte zile pentru a-și trasmite mesajul.

„Marți au venit la mine niște polițiști locali și m-au legitimat. Le-am explicat că nu pot să cer autorizație de protest pentru că sunt un singur om. Nu se dă autorizație pentru un om care nu face nimic, doar stă cu o pancartă. Așa că m-au lăsat în pace”, a mai povestit protestatarul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button