ESENTIAL

Protest la MȚR: „Muzeul Fascistului Român”. FOTO

Pe pancartele de protest se aflau mesaje precum Muzeul Fascistului Român, Homofobia distruge România, Atenței, pericole de moarte! Lăcaș sfânt infestat de ură! Pancartele afișate joi au constituit doar un contraprotest față de grupările care au boicotat un eveniment din cadrul Lunii Istoriei LGBT, proiecția filmului The Kids Are Alright.

Protestatarii care au boicotat miercuri seară proiecția filmului The Kids Are Alright și care au strigat injurii la adresa minorităților sexuale agitând steagul României dar și icoane au beneficiat de sprijinul directorului adjunct al Muzeului Țăranului Român, Mihai Gheorghiu. 

Preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma, a condamnat joi, într-o conferinţă de presă la care au participat şi reprezentanţii Asociaţei Accept, lipsa de reacţie a autorităţilor cu privire la incidentul de miercuri de la MŢR, considerând că astfel statul este „un partener neonazist al acestor grupări”.

Miercuri seară, în cadrul Lunii Istoriei LGBT, era prevăzută vizionarea filmului The Kids are Alright, un film despre copii crescuți de un cuplu de lesbiene, proiecție ce avea loc la Muzeul Țăranului Român. Proiecția a fost însă întreruptă de un grup de protestatari, care acuzau „propaganda homosexuală” făcută la MȚR. Protestatarii au început să cânte Deșteaptă-te române și imnuri creștine, dar și să să strige „Afară prostituția dintr-un muzeul al țăranului! Afară cu scârboșeniile! Spurcăciunilor!”. Conform declarațiilor celor veniți la proiecție, ei au fost jigniți de protestatari: „Ne-au facut satane, dereglati si au oprit filmul”.

Și cei veniți la proiecție au început să strige „Huo! Homofobii!” și să cheme poliția. Poliția a venit, în cele din urmă, dar cei veniți la proiecție spun că doar ei au fost legitimați, nu și extremiștii care au întrerupt proiecția.

Proiecția fusese organizată legal, cu acordul conducerii Muzeului Țăranului Român.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button