SMART CITY

Protest la deschiderea anului universitar la SNSPA, iniţiat de un student nemulţumit de Guvern

Protestatarul, student în anul III la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative (SNSPA), a afişat o fotografie, pe o tabletă cu care a venit la ceremonie, cu mesajul „Nu-mi place acest Guvern”, în timpul discursurilor ţinute de miniştrii Remus Pricopie şi Titus Corlăţean.

El a declarat, pentru Mediafax, că a făcut acest gest din cauza faptului că deschiderea anului universitar a fost transformată într-un eveniment politic.

„Este dreptul meu să îmi exprim nemulţumirea. Ceea ce trebuia să fie deschiderea anului universitar s-a transformat într-un eveniment politic, iar domnul ministru (Remus Pricopie – n.r.) nu a făcut altceva decât să-şi evalueze meritele şi să prezinte tot ce s-a întâmplat în mandatul său”, a declarat studentul.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie sancţionat în urma acestui protest, el a răspuns negativ.

„Nu cred că vor exista repercusiuni. Eu nu am deranjat pe nimeni, am afişat fotografia doar atunci când au vorbit membrii Guvernului, nu când au vorbit cadrele didactice din universitate”, a spus studentul.

Gestul său a fost remarcat de ministrul Educaţiei, dar şi de profesori ai SNSPA, iar o femeie s-a aşezat în faţa lui, pentru a acoperi mesajul afişat pe tabletă.

„Doamna aceea mi-a spus că nu se face aşa ceva la un eveniment academic, iar eu i-am răspuns că nici eu nu sunt de acord cu ce fac ei la un eveniment academic”, a mai spus tânărul, care, pe de altă parte, nu a vrut să-şi dezvăluie identitatea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button