Protest la Cotroceni împotriva proiectului Roşia Montană

de:
26 sept. 2011
1 afișări
Protest la Cotroceni împotriva proiectului Roşia Montană

Marti, 27 septembrie 2011, între orele 17:00-19:00, zece ONG-uri bucureştene organizează încheierea Marşului Aurului pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Operei – Palatul Cotroceni (intrarea Leu).

Marşul a fost iniţiat în urmă cu o săptămână de către doi băcăuani care au parcurs 300 de kilometri pe jos pe ruta Bacău – Bucureşti pentru cauza Roşiei Montane.

Florin Suciu, angajat în cadrul unei firme de colectare a deşeurilor reciclabile şi Sebastian Muscalu, student la Facultatea de Ecologie şi Protecţia Mediului, au mers pe jos timp de opt zile pe traseul Drumului European E85, trecând, pe rând, prin Bacău, Adjud, Focşani, Râmnicu Sărat şi Buzău.

Conform celor doi tineri, mesajul marşului este că „Roşia Montană nu este de vânzare”, pe tot parcursul călătoriei aceştia informându-i pe localnici asupra consecinţelor dezastruoase ale proiectului.

La sosirea în Bucureşti, ei vor fi întâmpinaţi cu pâine şi sare în Piaţa Universităţii (ora 17:00). Băcăauanii vor explica celor prezenţi motivele pentru care s-au hotărât să străbată sute de kilometri pentru cauza Roşiei Montane şi vor face un rezumat al călătoriei.

Apoi, vor parcurge împreună cu ceilalţi participanţi traseul dintre Piaţa Universităţii şi Palatul Cotroceni unde o delegaţie va depune donaţia participanţilor pentru preşedintele Băsescu, aceasta constând în piese de aur din resurse proprii.Cei doi băcăuani vor aduce cu ei o pereche de cercei din aur, „simbol al câştigului infim pe care statul roâan l-ar avea din acest proiect minier”.

Cookies