BAZAR

Protest la Cotroceni: Femeile au făcut flash-mob împotriva lui Băsescu

Mai multe mame au protestat preţ de câteva minute la Palatul Cotroceni. Femeile şi-au exprimat nemulţumirea faţă de declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu.

„Declarațiile președintelui Traian Băsescu constituie un atac la adresa demnității cetățenelor și cetățenilor României, cuprind o serie de discriminări la adresa mai multor categorii de persoane și reflectă o gravă abatere de la responsabilitatea de reprezentant politic pe care funcția sa o cere. Prin cuvintele sale Traian Băsescu indică al cui președinte consideră că este și al cui nu este, lucru inacceptabil într-o democrație”, se arată într-un comunicat de presă, remis joi RTV.NET.

Declarația președintelui cu privire la natalitate, prin care acesta spunea că „natalitatea este o misiune pe care şi femeile din România trebuie să şi-o asume” , le-a scandalizat pe mai multe femei din România, care cred că este o părere sexistă.

„Ne manifestăm joi la Cotroceni pentru a cere președintelui Traian Băsescu să își ceară scuze publice pentru declarațiile făcute, solicităm sancționarea acestor declarații de către instituțiile abilitate, delimitarea față de aceste declarații din partea altor reprezentanți politici și cerem din partea cetățenelor și cetățenilor României să nu accepte o retorică care ne subminează solidaritatea reciprocă”, se mai arată în comunicatul de presă despre protestul de la Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că, în actualul ritm de scădere demografică, România va avea 15 milioane de locuitori în 2030, iar structura se va schimba pentru că minoritatea roma este foarte productivă, menţionând că natalitatea este o misiune pentru femeile din ţara noastră.

„Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevărat, ea nu este manager, femeia romă (…) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”, a afirmat Băsescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button