PROTEST INEDIT, organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor, de NOAPTEA MUZEELOR 2015

de:
17 mart. 2015
0 Afișari
PROTEST INEDIT, organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor, de NOAPTEA MUZEELOR 2015

NOAPTEA MUZEELOR 2015: „Anul acesta Piticul plecat în căutarea muzeelor PROTESTEAZĂ cu cârpa pe cap. De ce? Pentru că a aflat că multe din muzeele şi colecţiile ţării dispar fiindcă li se retrocedează clădirile în care funcţionează.

Fiecare muzeu îşi va acoperi o piesa valoroasă cu o pânză pentru a vă face atenţi că s-ar putea ca data viitoare să nu o mai găsiţi deloc nici pe ea, nici muzeul”, se precizează pe pagina de Facebook Noaptea Muzeelor.

NOAPTEA MUZEELOR 2015: Membrii Reţelei Naţionale a Muzeelor din România au ales ca Piticul cu cârpa pe cap să reprezinte protestul iniţiat de NOAPTEA MUZEELOR 2015.

NOAPTEA MUZEELOR 2015 are loc în acest an, în Bucureşti, pe 16 mai 2015.

NOAPTEA MUZEELOR 2015. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este coordonatorul evenimentului NOAPTEA MUZEELOR, iar din 2011 și al Circuitului muzeal din București, inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României. În fiecare an circuitul este replicat în alte două orașe din țără. În 2015 acesta va avea loc în Iași și Galați. RNMR asigură totodată o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești prin intermediul site-ului www.noapteamuzeelor.ro , al paginii oficiale https://www.facebook.com/noapteamuzeelor , dar și al unei campanii de promovare în presa națională, informează organizatorii.

Ediția din 2015 va fi marcată de un protest pe care membrii Rețelei doresc să îl facă public într-o formă subtilă și inedită, se precizează pe noapteamuzeelor.ro. În ultimii ani numărul muzeelor și al colecțiilor a scăzut destul de mult din cauza retrocedărilor clădirilor în care funcționează.

NOAPTEA MUZEELOR 2015. Astfel, fiecare muzeu va alege un obiect reprezentativ care în seara evenimentului va fi acoperit cu o pânză neagră. Această formă de protest care va însoți întreaga campanie de promovare a Nopții Muzeelor 2015 îi va atenționa pe vizitatori că este foarte probabil ca în curând acel obiect să nu mai poată fi admirat din cauza ritmului cu care dispar muzeele și colecțiile muzeale în România. Protestul este primul de acest gen din seria de acțiuni strategice ale Rețelei Naționale a Muzeelor din România cu privire la starea patrimoniului muzeal din România.

Cookies