ÎN BUCUREȘTI

Protest inedit în Piața Victoriei vineri seară. 100 de oameni vor face o coregrafie vizibilă din avion

Protest inedit în Piața Victoriei vineri seară, la adresa pensiilor speciale. În timpul acţiunii organizate de Comunitatea Declic, participanţii vor ridica pe braţe trei bannere de mari dimensiuni cu mesaje împotriva Guvernului şi a pensiilor speciale.

Protest inedit în Piața Victoriei. Organizatorii au anunţat că protestul din faţa Guvernului va începe la ora 19.00.

Coregrafia va umple Piaţa Victoriei, iar textul va fi vizibil atât din Palatul Victoria, cât şi de pe clădirile de vizavi de Guvern, precum şi din avion.

Protest inedit în Piața Victoriei

Astfel, Comunitatea Declic cere Guvernului să finalizeze proiectul de lege privind eliminarea pensiilor pentru care nu au fost plătite contribuţii, în limitele cerute de Curtea Constituţională.

Coaliţia a promis, prin programul de guvernare, că va elimina aceste pensii speciale, însă până acum nu a făcut altceva decât să amâne finalizarea unui proiect serios pe acest subiect, spun organizatorii protestului.

„În acest moment, Guvernul Cîţu nu îşi respectă propriul program de guvernare, amânând la infinit tăierea pensiilor speciale. Cât timp unii speciali încasează lunar 75.000 de lei, 4.9 milioane de pensionari trăiesc cu 1.500 de lei, iar cea mai mică pensie din România este de 750 de lei. Nu putem să nu remarcăm ipocrizia Guvernului, care nu taie pensiile de lux, dar ne anunţă că nu sunt bani pentru majorarea alocaţiilor sau a pensiilor pentru cei care au contribuit zeci de ani la sistemul public de pensii”, a declarat, conform Mediafax, Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button