Protest în Piața Victoriei, urmat de un marș către Ministerul Finanțelor, luni, 13 mai. Brigada Rutieră: Participanții vor merge pe o bandă de circulație până în Piața Constiuției

12 mai 2024
2302 afișări
Protest în Piața Victoriei, urmat de un marș către Ministerul Finanțelor, luni, 13 mai. Brigada Rutieră: Participanții vor merge pe o bandă de circulație până în Piața Constiuției
Protest în Piața Victoriei, urmat de un marș către Ministerul Finanțelor, luni, 13 mai. Brigada Rutieră: Participanții vor merge pe o bandă de circulație până în Piața Constiuției | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Brigada Rutieră anunță că luni, 13 mai, va fi organizată o adunare publică în Piața Victoriei, iar participanții se vor deplasa către Ministerul Finanțelor, restricționând o bandă de circulație. Adunarea publică se va încheia la ora 15:00.

Protest în Piața Victoriei, urmat de un marș către Ministerul Finanțelor

Adunarea publică va avea loc luni, 13 mai, între orele 10:00-14:00, anunță Brigada Rutieră printr-un comunicat. Aceasta se va desfășura după următorul program:

 • între orele 10:00-10:15, participanții se vor aduna în Piața Victoriei;
 • între orele 10:15-12:00, adunarea publică se va desfășura în Piața Victoriei, mai exact în alveola centrală;
 • între orele 12:00-13:00, participanții se vor deplasa către Ministerul Finanțelor pe banda I de circulație pe următorul traseu:
  • Piața Victoriei – Calea Victoriei – Pod Națiunile Unite – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Piața Constituției.
 • între orele 13:00-14:45, adunarea publică se mută în parcarea din Piața Constituției;
 • între orele 14:45-15:00, defluirea totală a participanților.

Brigada Rutieră transmite că va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor de circulație.

Totodată, Brigada Rutieră face mai multe recomandări pentru conducătorii auto:

 • solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență,
 • să păstreze o distanță suficientă pentru a putea frâna în condiții de siguranță,
 • să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate,
 • să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Pietonilor li se recomandă să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic că intenția lor de a traversa a fost înțeleasă de către conducătorii de autovehicule.

Blocul Național Sindical protestează în fața Guvernului

Blocul Național Sindical organizează luni, 13 mai, alături de cele 29 de federații afiliate, mitingul din fața Guvernului României sub sloganul „Respect pentru muncă și cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”, potrivit Antena 3 CNN.

Participanții vor merge în marș către Ministerul Economiei, Ministerul Muncii și cel al Finanțelor. Angajații sunt nemulțumiți de taxele foarte mari pe salarii.

În contextul protestului pe care îl vom organiza luni, 13 mai 2024, în fața Guvernului României, sub sloganul „Respect pentru muncă și cei care muncesc! Lucrătorii din România nu mai vor să fie cobaii experimentelor fiscale!”. Blocul Național Sindical atrage atenția asupra sistemului fiscal din România a cărui situație este alarmantă și necesită o atenție imediată.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies