Protest în Piața Victoriei, sâmbătă, față de felul în care decurge procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Faiăr își invită fanii să participe

12 apr. 2024
1868 afișări
Protest în Piața Victoriei, sâmbătă, față de felul în care decurge procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Faiăr își invită fanii să participe
Protest în Piața Victoriei, sâmbătă, față de felul în care decurge procesul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai. Faiăr își invită fanii să participe. Foto simbol: Inquam Photos/Octav Ganea

Sâmbătă, pe data de 13 aprilie, în Piața Victoriei va fi organizat un protest față de Justiția din România, în cazul autorului tragediei de la 2 Mai, unde doi tineri au fost uciși.

Pe data de 4 aprilie, judecătoarea din Mangalia a acceptat procedura simplificată pentru Vlad Pascu, care presupune reducerea pedepsei în cazul în care va fi găsit vinovat.

Manifestația este autorizată

Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, tânăra ucisă în tragicul accident de la 2 Mai comis de Vlad Pascu, care s-a urcat la volan sub influența drogurilor, anunță că va avea loc un protest în Piața Victoriei, sâmbătă, pe data de 13 aprilie.

Motivul pentru care părinții victimelor s-au mobilizat și vor să organizeze o manifestație publică este felul în care decurge judecarea procesului de la Judecătoria Mangalia, dar și faptul că avocații lui Vlad Pascu încearcă să dea vina pe victime pentru cele întâmplate, pe motiv că acestea ar fi „circulat neregulamentar”.

Manifestația va începe la ora 19:00 și sunt așteptate peste 100 de persoane. Tatăl Robertei a declarat că protestul este autorizat, iar cei care vor să participe sunt rugați să poarte un articol vestimentar alb în partea de sus a corpului.

Evenimentul este găzduit de ONG-ul „Tânărul de azi, schimbarea de mâine”.

Iată mesajul transmis de Organizație pe pagina de Facebook a evenimentului:

Nu este de ajuns!
Statul român ne-a mai demonstrat încă o dată cât de multe minusuri există și de ce noi trebuie să ne spunem cuvântul!
Pe 4 aprilie, s-a declarat “prima victorie” pentru Vlad Pascu, ceea ce ne demonstrează ce primează în stat și cât de interpretabile sunt legile.
Pentru faptele comise (condus sub influența substanțelor, lipsa actelor, ucidere, vătămare corporală, fuga de la locul faptei), avocații lui Vlad Pascu dau vina pe victime, spunând că acestea au circulat neregulamentar.
Statul trebuie să ne ofere siguranță pe străzi, cum aceasta nu există, facem apel la toți cetățenii să fie alături de noi pentru a ne spune cuvântul și pentru a le face dreptate lui Sebi și Robertei.
Justiția nu este de partea noastră, ci pledează pentru apărarea vinovatului.
Justiția nu a luat fiecare aspect important în considerare, ci a ales să pună întrebări ce nu își au locul într-o sală de judecată. În urma accidentului ce a soldat cu victime, judecătoarea se întreaba dacă una dintre victime este în sală.
Noi, dar și cei pentru a căror dreptate luptăm, nu merită asta.
Streamerul român Silviu Faiăr a promovat protestul pe pagina lui de Instagram și și-a invitat urmăritorii să se alăture la eveniment.
Faiăr își invită urmăritorii la protest
Faiăr își invită urmăritorii la protest. Sursa foto: Instagram/ @faiarsilviu

Părinții victimelor au cerut o majorare a pedepsei pentru Pascu, dar cererea le-a fost respinsă

Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din Mangalia care a întrebat la primul termen al procesului dacă victimele sunt în sală și a fost acuzată de părinții acestora că are o atitudine sfidătoare, a acceptat procedura simplificată pentru Vlad Pascu. Procedura presupune reducerea pedepsei în cazul în care Pascu va fi găsit vinovat.

Totodată, părinții victimelor au solicitat o majorare a pedepsei prin schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor, dar judecătoarea le-a respins cererea.

Vlad Pascu este judecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Ce s-a întâmplat în localitatea 2 Mai în vara anului 2023

Reamintim faptul că, pe data de 19 august 2023, la ora 05:20 dimineața, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau pe marginea șoselei, din Vama Veche spre 2 Mai. În urma impactului, trei tineri au fost răniți, iar doi au murit.

Tinerii care și-au pierdut viața în urma accidentului erau Roberta Dragomir și Sebastian Olaru. Ambii aveau 21 de ani și erau studenți la Facultatea de Geografie din București.

Vlad Pascu avea 19 ani la acea vreme și conducea mașina tatălui său, un Mercedes-Benz decapotabil. În urma cercetărilor s-a stabilit că, înainte de impact, mașina avea o viteză de 103 km/h, în condițiile în care, pe acel segment de drum, viteza maximă admisă era de 50 km/h.

Testat pentru droguri, Vlad Pascu a ieșit pozitiv la cocaină, amfetamine și metamfetamine. Rezultatele probelor de urină au arătat că Pascu consumase și ecstasy, pe lângă celelalte trei tipuri de substanțe interzise.

Vlad Pascu se află în arest de pe data de 19 august 2023, însă acesta cere periodic să fie plasat în arest la domiciliu, pe motiv că vrea să se pregătească pentru admiterea la facultate. Judecătorii i-au respins cererea de mai multe ori până acum.

Te-ar putea interesa și:

Cookies