PROTEST cu 1.000 de oameni în Piaţa Victoriei, pentru susţinerea familiei Bodnariu

de:
09 ian. 2016
0 Afișari
PROTEST cu 1.000 de oameni în Piaţa Victoriei, pentru susţinerea familiei Bodnariu

Sâmbătă, la amiază, circa 1.000 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei în semn de susţinere a familiei Bodnariu căreia statul norvegian i-a luat cei cinci copii. 

Marius Bodnariu, cetățean român, este căsătorit cu o cetățeană norvegiană, Ruth Johanne Bodnariu. Împreună, cei doi soți au cinci copii și sunt stabiliți în Norvegia de aproximativ 10 ani. În 16 noiembrie 2015, Protecția Copilului (Barnevernet) a luat cele două fete de la școală, fără informarea părinților. Câteva ore mai târziu, funcționarii de la Protecția Copilului au venit la domiciliul familiei Bodnariu și, în lipsa tatălui care se afla la serviciu, au preluat cu forța și pe cei doi băieți ai familiei, lăsând-o pe mama cu mezinul de trei luni. A doua zi, 17 noiembrie 2015, față de familie s-a mai luat o măsură, susceptibilă de a fi abuzivă. Reprezentanții Protecției Civile s-au prezentat la reședința familiei, însoțiți de patru polițiști, fără niciun document oficial și au luat copilul de trei luni, declarând că mama este periculoasă. Pe de altă parte, tatăl a fost arestat sub acuzația de ”abuz asupra copilului”. 

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul copiilor preluaţi de statul norvegian

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul copiilor cuplului româno-norvegian preluaţi de Norvegia. Avocatul Poporului a precizat într-un comunicat de presă că sunt posibile abuzuri de putere şi de drept.

O delegaţie din România va face o vizită în Norvegia pentru a discuta cazul familiei Bodnariu

O delegaţie parlamentară formată din membri ai Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării intenţionează să facă o vizită în Norvegia în perioada 18 – 22 ianuarie pentru a discuta cazul familiei Bodnariu, a precizat vicepreşedintele Comisei, deputatul PNL Mircea Dolha. Ministerul Afacerilor Externe a precizat, referitor la cazul familiei Bodnariu, că se află în atenţia Ministerului şi a Ambasadei României la Oslo şi că au fost deja întreprinse demersuri politico-diplomatice.

Discuție între conducerea MAE și ambasadorul Norvegiei despre cazul Bodnariu

Cazul familiei Bodnariu a fost principalul subiect al discuției pe care conducerea Ministerului Afacerilor Externe a avut-o vineri cu ambasadorul Norvegiei la Bucureşti. De asemenea, ambasadorul României la Oslo va avea săptămâna viitoare o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii Sociale.

Cookies