Protest în Piața Victoriei din București. 200 de anti-vacciniști cer demisia Guvernului

01 aug. 2021
280 Afișari
Protest în Piața Victoriei din București. 200 de anti-vacciniști cer demisia Guvernului
Protest în Piața Victoriei din București. 200 de anti-vacciniști cer demisia Guvernului

Aproximativ 200 de anti-vacciniști sunt acum în centrul Capitalei la un protest în Piața Victoriei. Aceștia cer demisia Guvernului.

Protest în Piața Victoriei, duminică seară. Un număr de aproximativ 200 de oameni, anti-vacciniști, sunt în stradă în acest moment.

Conform informațiilor prezentate de Antena3, oamenii sunt foarte supărați, se simt discriminați, mai ales după ultimele decizii ale autorităților în ceea ce privește vaccinarea spunând că acum, pentru că nu sunt vaccinați nu pot participa la festivaluri.

Protest în Piața Victoriei

Cei prezenți în Piata Victoriei sunt vocali și spun că protestează din pricina restricționării și condiționărilor impuse celor 12 milioane de români nevaccinați, dar și împotriva vaccinării copiilor. Ei spun că impunerea unor astfel de măsuri discriminatorii incită la ură și vor duce la segregarea socială pe criterii medicale.

Reguli noi de la 1 august

De la 1 august au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare, dar și anumite restricții. Activitățile culturale, artistice și de divertisment vor putea fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

De asemenea, activitățile culturale, artistice și de divertisment se pot organiza și desfășurata în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Regulile cu privire la purtarea măștii, a prezentării certificatului de vaccinare la intrare sau a testelor, rămân valabile și în acest caz.

Organizarea de evenimente private cum ar fi nunțile, botezurile sau mese festive ori parastase va fi permisă începând cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00. În privința localităților cu incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori va fi permisă participarea a maxim 200 de persoane în spații deschise și maxim 150 de persoane în spații închise.

Cookies