Protest în Piața Victoriei, azi. ONG-urile vor mărșălui spre Ambasada Rusiei din București

19 mart. 2022
388 Afișari
Protest în Piața Victoriei, azi. ONG-urile vor mărșălui spre Ambasada Rusiei din București
Protest în Piața Victoriei, azi. ONG-urile vor mărșălui spre Ambasada Rusiei din București. Sursa: Inquam Photos / Adriana Neagoe / 26.02.2022.

Sâmbătă, în Piața Victoriei din București, peste zece ONG-uri organizează un protest comun de susținere pentru Ucraina. Organizațiile civile protestează pentru pace începând cu ora 16:00.

Protest în Piața Victoriei, azi

Protestul începe sâmbătă, la ora 16:00, în Piața Victoriei, iar de la ora 18:00 participanții vor mărșălui spre Ambasada Rusiei.

Greenpeace România, alături de 11 organizații civice, își unesc forțele și organizează un protest comun pentru susținerea Ucrainei.

„Cerem oprirea războiului și încetarea imediată a crimelor împotriva umanității și mediului care au transformat Ucraina într-o rană deschisă”, transmite Greenpeace România într-un comunicat.

ONG-ul susține că, la protestul de sâmbătă, pot participa toate persoanele care-și doresc ca lumea să fie guvernată de pace, nu de aceste interese „meschine” care duc la pierderi de vieți omenești.

ONG-urile vor mărșălui spre Ambasada Rusiei din București

Organizațiile civice au decis să se alinieze majorității capitalelor din UE, care au dat dovadă de solidaritate cu Ucraina, în fața atacului împotriva țării, dar și a cetățenilor ucraineni care este ilegitim și inacceptabil.

Sunt trei săptămâni de când societatea civilă din România primește refugiați la granițele țării, în gări, dar și în propriile locuințe, trimite tiruri cu ajutoare sau portbagaje pline cu pături, așa cum poate fiecare. Astfel, toate eforturile s-au concentrat pe ajutorul punctual și răspunsuri rapide.

„Nu a fost timp, energie și nici masă critică pentru o manifestație masivă pentru pace, așa cum are datoria să demonstreze o capitală europeană precum Bucureștiul”, spune sursa citată.

ONG-ul le răspunde anticipat oamenilor la întrebarea „De ce se implică o organizație de mediu?”. Iată explicația: pacea și democrația sunt două dintre valorile fundamentale ale Greenpeace. Reprezentanții organizației transmit că a venit momentul să ne raportăm într-un mod sănătos la viitor și să scoatem pentru totdeauna industriile fosile din investițiile publice. Prioritatea numărul unu ar trebui să fie investițiile în energii regenerabile.

Cookies