Un nou PROTEST în Piața Universității împotriva DESPĂDURIRILOR ABUZIVE, sâmbătă

de:
16 mai 2015
0 Afișari
Un nou PROTEST în Piața Universității împotriva DESPĂDURIRILOR ABUZIVE, sâmbătă

UPDATE 17:30 Peste 300 de bucureșteni s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în Piața Universității, scrie romanialibera.ro.

Oamenii au venit cu pancarte pe care au scris: „Uniți salvăm pădurile!”,”Toate partidele ne taie pădurile”, „Pădurea nu e marfa voastră”, „Nu corporația face legislația. Codul Muncii=Codul Silvic”. Pe pagina de Facebook a evenimentului și-au anunțat prezența peste 2.700 de persoane.

Proteste similare vor avea loc, sâmbătă, și în alte orașe din țară. Mobilizarea a fost făcută pe rețelele de socializare de Comunitatea Uniți Salvăm.

De la ora 13:30, bucureştenii sunt aştepaţi să se adune în Piaţa Victoriei. La ora 14:30 vor porni pe bulevardele Lascăr Catargiu şi Magheru spre Universitate, unde vor continua acţiunea de protest până la ora 16:30.

Potrivit organizatorilor, oamenii vor ieși în stradă în alte 9 orașe din țară (Timişoara, Târgu-Mureş, Sibiu, Sfântu-Gheorghe, Sebeș, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Brașov). De altfel, proteste împotriva despăduririlor ilegale vor avea loc și în diaspora: Berlin, Londra, Madrid, Montreal, Strasboug.

„Am început în 9 mai şi continuăm lupta. Vino alături de noi, la Piaţa Universităţii, sâmbătă, 16 mai, la orele 17.

Politicienii ne-au aruncat în faţă fraze lustruite. Noi nu mai credem în vorbele lor şi ieşim în stradă până vom vedea fapte. Vrem să salvăm padurea de la dispariţie. Ne revoltă despăduririle abuzive şi faptul că replantările sunt cel mult simbolice. Dacă se continuă în acest ritm, în câţiva ani vom rămâne fără păduri.

Pregătim un eveniment special pentru Ziua Internaţională a Mediului, 5 iunie, dar până atunci cei ce ne conduc trebuie să ne vadă în stradă, să nu uite că existăm şi că nu mai răbdăm”, se arată în descrierea evenimentului de pe Facebook.

Un alt protest ce a strâns aproximativ 5.000 de persoane a avut loc pe 9 mai. Protestatarii au mărșăluit pe străzile Capitalei pe traseul Piața Charles de Gaulle – Piața Victoriei – Palatul Cotroceni – Palatul Parlamentului. 

Pe 5 iunie, de Ziua Mediului, s-a anuntat un nou protest masiv. Protestatarii solicita ca minimum 33% din suprafata Romaniei sa fie impadurita, sa fie interzise prin lege defrisarea si furtul de lemn.

Cookies