Protest în Piața Universității din București. Participanții vor ajunge și în fața Ambasadei Rusiei

20 mart. 2022
251 afișări
Protest în Piața Universității din București. Participanții vor ajunge și în fața Ambasadei Rusiei
Protest în Piața Universității din București. Participanții vor ajunge și în fața Ambasadei Rusiei. Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea

Asociaţia „21 Decembrie 1989” a organizat, duminică, în Piața Universității din București un protest autorizat. Participanții vor ajunge și în fața Ambasadei Federației Ruse.

Protest în Piața Universității din București

Duminică, începând cu ora 16:00, ONG-ul românesc „21 decembrie 1989” organizează manifestația autorizată sub îndemnul „Stop Putin – Stop Război”, în Piața Universității.

„Vă așteptăm duminica aceasta, începând cu ora 16.00, la Piața Universității din București, la kilometrul zero al democrației și libertății, unde ne vom aduna, formând front comun împotriva răului”, transmit reprezentanții ONG-ului.

Asociația declară că atacurile Rusiei asupra Ucrainei, izbucnite la data de 24 februarie 2022, nu afectează doar poporul ucrainean, ci „pe noi toți ca oameni de bunăvoință”.

De asemenea, voluntarii sunt implicați în ajutorarea refugiaților din Ucraina și organizarea acțiuni specifice pentru sprijinirea acestora. În fața Teatrului Național București va fi amenajat un loc pentru donații.

Organizatorii vor ridica donațiile și le vor transporta către persoanele care au nevoie.

Participanții vor ajunge și în fața Ambasadei Rusiei

Începând cu ora 17:30, participanții vor porni spre Ambasada Rusiei, pe ruta: Piața Romană, Piața Victoriei, Monumentul Aviatorului, Bulevardul Kiseleff, iar apoi vor reveni în Piața Universității.

„Asociația „21 decembrie 1989” face apel la un miting pentru pace și libertate, urmat de un marș în sprijinul poporului ucrainean.”, spune ONG-ul.

Mai multe organizații publice din țara noastră și personalități marcante și-au declarat spijinul și au anunțat că vor participa la manifestație.

„Vrem să ne ajutăm vecinii cât și pe cei sub asediu de armata rusă, precum și copiii, femeile și bătrânii obligați să fugă peste hotare pentru viața lor”, au mai spus reprezentanții asociației.

Amintim că un protest a avut loc și sâmbătă, în Piața Victoriei din Capitală, iar participanții au pornit în marș spre Ambasada Rusiei. Greenpeace România împreună cu alte 11 organizații civice au organizat o manifestație comună pentru susținerea Ucrainei.

Cookies