Protest în Parcul Circului din Capitală, sâmbătă

de:
18 mai 2012
0 Afișari
Protest în Parcul Circului din Capitală, sâmbătă

Sâmbătă, 19 mai, între orele 11:00 şi 13:00, va avea loc un protest al locuitorilor din cartierul Lacul Tei. Prin acest protest, cetăţenii din zonă îşi arată nemulţumirea faţă de preluarea unei porţiuni din Parcul Circului de către Circul de Stat, informează Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei.

Conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti Nr. 155/27.07.2011, o suprafaţă de 11.050 mp din Parcul Circului a fost dată în administrarea Circ & Variete Globus pe o perioadă de 5 ani. Decizia a fost luată pentru a compensa pierderea în instanţă a terenului menajeriei Circului.

După ce le-a fost restrâns accesul în Parcul Circului prin împrejmuirea unei suprafeţe de circa un hectar din acest parc, cu o zi după anunţarea protestului, o parte din garduri au fost ridicate. Însă, cetăţenii au aflat că pentru zona respectivă există un plan de management. Conform acestui plan, în Parc urmează a se construi o sală de spectacole, adăposturi pentru animale şi alte obiective, în valoare de aproape 4 milioane de euro, susţin organizatorii protestului.

„Acţiunea de sâmbătă este expresie a nemulţumirii cetăţenilor. Aceştia reclamă: îngrădirea zonei mai sus menţionate, îngreunarea accesului riveranilor în parc, distrugerea unor investiţii deja făcute pentru Parcul Circului, ridicarea unor construcţii, diminuarea zonei verzi şi afectarea arborilor protejaţi. Mai mult decât atât, locuitorii cartierului sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă şi consultare publică”, se precizează într-un comunicat de presă al Grupului de Iniţiativă Civică Lacul Tei.

Protestul cetăţenilor din cartierul Lacul Tei vine în continuarea unei petiţii semnate de peste 1.300 de locuitori din zonă. Petiţia a fost înaintată autorităţilor (PMB, CGMB, ALPAB, PS2) pe 10 şi respectiv 11 mai. Cu ocazia protestului, cetăţenii transmit autorităţilor o scrisoare deschisă în care cer, încă o dată, dialog.

Acţiunea este organizată de Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei şi nu are conotaţii politice sau electorale, spun organizatorii. Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei este susţinut de Centrul de Resurse pentru participare publică – CeRe, organizaţia care l-a acuzat de mai multe ori pe primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, că dezinformează opinia publică în legătură cu planurile administraţiei locale privind fostul cinematograf Favorit din cartierul Drumul Taberei. Detalii găsiţi aici.

Cookies