ARHIVA B365

Protest în metrou, sâmbătă, împotriva exploatării de la Roșia Montană

Întâlnirea protestatarilor se va face la ora 15:00, în stația Piața Unirii (peron M1). La fața locului, protestarii se vor organiza și vor circula în grupuri cu metroul. O parte dintre ei vor circula pe traseul Piața Unirii – Piața Victoriei. În jurul orei 18:00, grupul protestatarilor se va reîntregi în stația Unirii (M1).

Pe pagina de Facebook a protestului, numită Flash-mob: Urmează stația „Roșia Montană”protestatarii au anunțat că vor face campanie de informare despre Roșia Montană în metrou, pentru asta venind cu bannere și flyere. În plus, aceștia au punctat că protestul va fi, ca de fiecare dată, pașnic.

Ei au recomandat oamenilor care vor veni la protest să se îmbrace în roșu și verde și i-au rugat pe cei care știu să cânte să li se alăture cu instrumentele lor.

Aproape 300 de persoane și-au anunțat prezența la protest pe pagina de Facebook, deși acesta a fost creată acum câteva ore.

Mii de oameni au format, sâmbăta trecută, un lanţ în jurul Palatului Parlamentului, timp de aproape o oră, în semn de protest faţă de proiectul minier de la Roşia Montană, discutat de Legislativ.

Sâmbătă, pe 14 septembrie, cei care se împotrivesc exploatării miniere de la Roșia Montană au protestat în tramvai. Grupuri formate din 20-30 de oameni au protestat în tramvaie cu numere diferite şi cu trasee diferite care, toate, au plecat din zona centrală şi s-au îndreaptat către periferii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button