IMAGINI de la PROTESTUL împotriva lui Gabriel Oprea: „DEMNITARI FĂRĂ DEMNITATE” FOTO

de:
22 sept. 2016
2 Afișari
IMAGINI de la PROTESTUL împotriva lui Gabriel Oprea:

UPDATE: Manifestanţii anti-Oprea au rupt cordonul jandarmilor şi au blocat circulaţia în ambele sensuri pe Calea 13 Septembrie, la intrarea în Senat.

UPDATE: Un motociclist care venise la protest a căzut de pe motocicletă în momentul în care a ieşit din mulţime şi a demarat în viteză, fără însă a fi rănit. 

Protestatarii au pancare cu mesaje precum „Nu Imunitate!”, „73 de indolenţi apără un impostor”, „Vrem dreptate”, „Alături de familia Gigină” sau „Egalitate în faţa legii”,  „Demnitari fără demnitate” . Protestul a fost iniţiat pe paginile de socializare. Protestul s-a desfăşurat pe câmpul aflat peste stradă de Senat, un spaţiu extrem de murdar şi plin de gunoaie. Mai mult, în mod ironic, chiar în locul în care oamenii au început să protesteze se afla o groapă destul de adâncă, acoperită doar cu nişte crengi.

Dacă la început mulţimea a fost tăcută, nemulţumirile lor au început să răsune în momentul în care au format un grup omogen.

Numeroşi bucureşteni, atât tineri, cât şi bătrâni au venit încă de la ora 18.00 în faţa Senatului pentru a protesta. Cu toate că vremea a fost urâtă şi chiar a început să plouă la un moment dat, aceştia au ales să îşi exprime dispreţul faţă de decizia parlamentarilor de a  a respinge cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea. 

Mai mult, fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a scris, joi, pe Facebook că îi va cere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor săi să voteze pentru începerea urmării penale, după ce, la votul de luni, i-a rugat să-l apere.

Senatul României a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină. Procurorii DNA au precizat că respingerea cererii de încuviinţare a urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul lui Gabriel Oprea are drept consecinţă blocarea anchetei penale. S-a scandat „Demnitate nu imunitate”, „Casa Poporului, casa corupţiei” şi s-a ţinut şi un moment de reculegere pentru victimele incendiului din Clubul Colectiv.

Participanţii la protest au explicat că oamenii au ieşit în stradă deoarece sunt nemulţumiţi de atitudinea senatorilor în cazul lui Gabriel Oprea, în condiţiile în care aceştia l-au apărat pe colegul lor, scăpându-l de cercetarea justiţiei.

La protest a participat şi un grup de circa 20 de motociclişti. Printre participanţi se află şi actorul Marius Vizante, care a postat pe Facebook un mesaj împotriva lui Gabriel Oprea. De asemenea, liderul USR Clotilde Armand a venit să protesteze în faţa Senatului, în pofida apelului făcut de Nicuşor Dan, ca membrii cunoscuţi ai formaţiunii să nu vină la manifestare pentru a nu fi acuzaţi de politizare.

Mii de oameni şi-au anunţat prezenţa la mai multe mitinguri care ar urma să aibă loc, joi, în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Iaşi şi Galaţi, în semn de protest faţă de votul prin care Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Am ieşit în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Poliţistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. Un om a murit, Oprea a scăpat: cel identificat de procurori ca posibil vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în faţa justiţiei. DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă. Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor şi au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Mi s-a făcut puţin greaţă după votul de luni din Senat”, a spus acesta.

Mitingurile de protest faţă de votul Senatului în cazul Oprea, anunţate pentru joi între orele 18 şi 21, au fost iniţiate pe Facebook.

Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justitiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democraţiei dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acoliţii din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poţi să furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă esti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentala a democraţiei„, au scris iniţiatorii protestelor pe reţeaua de socializare.

Cookies