BAZAR

Protest în faţa sediului CNA: Oamenii cer demisia preşedintelui CNA Laura Georgescu

In fata CNA s-au adunat, in jurul orei 11.30, aproximativ 40 de persoane, incluzandu-i pe reporteri. Valentin Jucan vorbeste cu o parte dintre cetatenii veniti, altii stau pasnic in fata sediului Consiliului. Valentin Jucan le spune oamenilor de ce se opune presedintelui CNA si de ce nu este de acord cu modul in care actioneaza institutia in urma abuzurilor de pe TV. „Aceasta mana de oameni ne plateste salariile, dar membrii CNA nu inteleg acest lucru”, a spus Valentin Jucan, citat de HotNews.ro.

Dupa primul sfert de ora, la adunarea din fata CNA erau prezenti circa 30 de oameni, inclusiv ziaristi veniti sa acopere subiectul, dar exceptand jandarmii.

La ora 11:00, cand era programat sa inceapa demonstratia, la fata locului erau prezenti Valentin Jucan, 3 protestatari, 8 reporteri, iar in apropiere era parcata si o masina a jandarmeriei in care se aflau 7 jandarmi.

Jandarmii nu au confirmat daca au venit pentru protest. In minutele urmatoare, au mai aparut cativa protestatari, dintre care o parte aveau cabluri la ei, asa cum ceruse in apelul sau Valentin Jucan.

In urma cu o saptamana, membrul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) a lansat aceasta chemare la demonstratie impotriva presedintelui Consiliului si pentru „trezirea” forului audiovizual, in urma faptului ca acesta nu s-a manifestat in niciun fel in legatura cu modul in care Antena 3 s-a dezlantuit, dupa vinerea condamnarii lui Dan Voiculescu. Valentin Jucan le-a cerut pe Facebook oamenilor sa vina la protest cu becuri, cabluri sau alte obiecte de acest gen, avand in vedere incidentul petrecut la CNA in seara zilei in care a fost condamnat Dan Voiculescu. Atunci, la Consiliu a cazut curentul, iar inregistrarile necesare pentru monitorizarile TV s-au oprit pana sambata dimineata.

Valentin Jucan si-a promovat protestul pe Facebook, precizand ca a platit din bani personali 180 de lei pentru promovarea protestului.

Valentin Jucan, membru CNA, a lansat pe 13 august, pe pagina sa de Facebook, un apel la protest in fata sediului forului audiovizual, dupa incidentul din 8 august 2014 cand, seara, dupa verdictul in dosarul ICA, la Consiliu a cazut curentul, iar emisiunile Antena 3 si ale celorlalte posturi nu au mai fost inregistrate pentru monitorizare. El sustine ca Laura Georgescu ar fi responsabila pentru pana de curent si a indemnat oamenii sa vina la protest „cu un bec, cu un cablu, cu o priza”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button