ȘTIRI

Protest în faţa Primăriei Capitalei, joi. Oamenii evacuaţi de pe strada Vulturilor cer locuinţe

Oamenii au anunțat că vor veni  să protesteze în fața Primăriei și vineri, 19 decembrie.

De mai bine de trei luni, peste 60 de persoane protestează în stradă, locuind în adăposturi improvizate. Comunitatea din Vulturilor, 50 a fost evacuată pe 15 septembrie 2014 și, de atunci, autoritățile publice nu și-au îndeplinit mandatul public și nu au soluționat dosarele aflate în procesare la Administrația Fondului Imobiliar.

Pe timpul nopții temperaturile scad sub 0 grade, iar acești oameni nu au altă sursă de încălzire în afara focului pe care îl fac în stradă. Deși a fost depusă o solicitare de audiență semnată de 50 de organizații non-guvernamentale și a fost organizat un miting de protest, niciunul
dintre cei doi primari vizați de această problemă (Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță și Primarul General, Sorin Oprescu) nu a răspuns solicitării noastre.

Între timp, dl. Primar Robert Negoiță a alocat din bugetul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (prin Hotărârea de Consiliu Local 285 / 31.10.2014) sumele necesare pentru organizarea evenimentelor din Sectorul 3 cu ocazia Zilei Naționale a României. În condițiile în care comunitatea din Vulturilor 50 este sprijinită strict de voluntari (inclusiv prin asigurarea unei mese calde pe zi, atât de necesară pe anotimpul friguros), alocarea acestor fonduri din bugetul unei instituții direct responsabile de soluționarea problemei locative a persoanelor evacuate este un act de iresponsabilitate, anunţă reprezentanţii protestatarilor, printr-un comunicat de presă.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button