Protest în faţa Primăriei Capitalei împotriva evacuărilor de pe Berzei-Buzeşti

de:
16 dec. 2010
2 Afișari
Protest în faţa Primăriei Capitalei împotriva evacuărilor de pe Berzei-Buzeşti

Activiştii acuză Primăria Capitalei că „face urbanism cu buldozerele, demolând ilegal clădiri aparţinând ansamblurilor istorice”, iar intervenţiile urbanistice ale primarului Oprescu sunt calificate drept continuatoare ale tradiţiei comuniste.

Faptele urbanistice care îi sunt imputate lui Sorin Oprescu sunt demolările pe timp de noapte desfăşurate în zona Berzei-Buzeşti pe unde urmează să treacă Bulevardul Uranus care se vrea o legătură între Piaţa Victoriei şi cartierul Rahova. Un exemplu este imobilul din strada Berzei nr. 34/ strada Știrbei Vodă nr. 89, parte a ansamblului monument istoric Știrbei Vodă, a cărui demolare a fost începută în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost finalizată a doua zi, în ciuda unui comunicat al Ministerului Culturii prin care se preciza că ministerul nu a emis nici un aviz care să permită demolarea.

De asemenea, duminică Primăria a început demolarea Hotelului Marna, monument istoric a cărui declasare a fost contestată în instanţă. Mai mult, persoanele care locuiesc în clădirile pe care le dărâmă Primăria au primit somaţie să-şi evacueze locuinţele în termen de 72 de ore, asta deşi legea interzice evacuările în perioada 1 decembrie – 1 aprilie.

Cookies