ESENTIAL

PROTEST în faţa Primăriei Capitalei. Angajaţii din administraţia publică locală sunt în GREVĂ

În Bucuresti, membri ai sindicatul Forum, care sunt salariaţi din Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 3, Direcţiile de taxe şi impozite de la sectoarele 3 şi 4 taxe şi Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor participă la greva anunţată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

„Problema noastră e una singură: veniturile şi salariile foarte mici. Nu vrem luna de pe cer, vrem o chestiune corectă, aplicarea legii salarizarii unitare. În 2008 au fost tăiate atât din salarii cât şi din veniturile colaterale. Eu am un venit net de 2.300 de lei. Un debutant a ajuns acum la salariul minim pe economie, din care se scad contribuţiile sociale şi impozitele„, a declarat Dumitru Cherdan, vicepreşedinte al sindicatului Forum, potrivit Mediafax.

Veniturile noastre sunt foarte mici. Asta ne face să ieşim în stradă. Salariul este foarte mic şi nu avem niciun alt spor pe lângă salariul de bază. Viaţa este foarte grea, toate produsele s-au scumpit, salariul nostru a stagnat„, a spus un alt protestatar.

Cei care participă la grevă întrerup marţi activitatea pe durata întregului program, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţând grevă generală pe termen nelimitat începând cu 19 iulie.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut sâmbătă negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliştii susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button