PROTEST în Capitală. Fermierii s-au îmbrâncit cu jandarmii la Parlament şi au vărsat lapte pe asfalt

de:
23 mart. 2016
0 Afișari
PROTEST în Capitală. Fermierii s-au îmbrâncit cu jandarmii la Parlament şi au vărsat lapte pe asfalt

UPDATE 17.00  Aproximativ 1.000 dintre cei 1.500 de crescători de animale care s-au adunat miercuri la Parlament să protesteze au ajuns în marş în Piaţa Victoriei, iar o delegaţie a fost primită la Guvern. 

Anterior, la Parlament, o delegaţie formată din zece reprezentanţi ai crescătorilor de animale a fost primită la discuţii la Comisia pentru agricultură din Camera Deputaţilor, pentru a discuta, printre altele, despre legea care îi obligă să ţină legaţi câinii de stână şi despre adoptarea unei lege prin care cetăţenii străini să nu poată cumpăra terenuri agricole în România.

„Vrem pământul acestei ţări să-l putem lăsa moştenire copiilor noştri aşa cum şi străbunii noştri ni l-au lăsat nouă. Este obligaţia noastră morală până la urmă ca să nu punem că şi agricultorii români trebuie să desfăşoare activitate agricolă”, a spus preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frâncu, citat de news.ro

UPDATE În timpul protestelor de miercuri de lângă Parlament, protestatarii au forţat cordonul de jandarmi pentru a pătrunde în clădire. Protestatarii s-au îmbrâncit de mai multe ori cu forţele de ordine şi au vărsat lapte pe asfalt. 

La protest participă în jur de 1.000 de persoane, dar organizatorii anunţă că ar urma să ajungă aproximativ 8.000 de agricultori. 

Fermierii spun că sunt nemulţumiţi de faptul că subvenţiile agricole de la Uniunea Europeană întârzie să fie acordate din cauza unor erori informatice în sistem. Aceştia spun că ar fi trebuit să primească bani de la sfârşitul anului trecut, însă din cauză că sistemul informatic este blocat, plăţile nu au fost făcute. 

Câteva mii de crescători de animale sunt aşteptaţi miercuri în Capitală, printre revendicările acestora numărându-se acordarea subvenţiilor agricole, dar şi rezolvarea unor probleme legislative. 

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că, potrivit avizului Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în data de 23 martie 2016, între orele 11.00 – 13.45, va avea loc un miting în alveola de lângă Parc Izvor, în timp ce între orele 13.45 – 14.45 va fi organizat un marş pe traseul: Parc Izvor – Pod Haşdeu – str. Pârvan – str. Berzei – str. Buzeşti – Piaţa Victoriei.

Având în vedere că, pe timpul desfăşurării mitingului din alveola de lângă Parcul Izvor, cât şi pe timpul marşului de deplasare spre Piaţa Victoriei, circulaţia va fi restricţionată gradual, Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule ca, în intervalul menţionat, să evite pe cât posibil deplasarea în zonă şi să folosească rutele ocolitoare. De asemenea, se cere să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri, , informează Brigada Rutieră.

De asemenea, mai precizează sursa citată, între orele 14.45 – 18.00 va avea loc un miting în Piaţa Victoriei, în perimetrul între şos. Kiseleff – bd. Aviatorilor – Parcul Kiseleff – Calea Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara. Din acest motiv, în intervalul orar 13.00- 18.00, pentru mitingul de protest din Piaţa Victoriei, traficul în zonă urmează să fie restricţionat astfel:

Începând cu ora 13:00 se va restricţiona traficul rutier pe şos. Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei;

Circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens în faţa clădirii Guvernului între bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv bd. Lascăr Catargiu;

Sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia str. Buzeşti – bd. Nicolae Titulescu către Calea Victoriei, respectiv către bd. Lascăr Catargiu, restricţia se va menţine până la finalizarea activităţii;

Pe str. Paris traficul va fi redirecţionat doar către bd. Aviatorilor;

Pe breteaua bd. Iancu de Hunedoara traficul va fi redirecţionat doar bd. Aviatorilor.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor şi recomandă conducătorilor de autovehicule să evite pe cât posibil deplasarea în zonă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate şi să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.

Cookies